Naslovna / Vijesti / Politika / Vlada Crne Gore: Vlada se bira na izborima, a ne na litijama, ostajemo posvećeni dijalogu sa Mitropolijom

Vlada Crne Gore: Vlada se bira na izborima, a ne na litijama, ostajemo posvećeni dijalogu sa Mitropolijom

“Stoga još jednom podsjećamo i građane, i vjernike, i sveštenstvo – da upravo riječ Božija zapovijeda da se vjernik moli za vlast u onom mjestu gdje živi da bi zbog opšteg dobra i njemu bilo dobro. Po pravoslavnom učenju – ko se protivi zakonu, protivi se i Božjem poretku”, kazali su iz Vlade Crne Gore.

Oni su izjavilili da žale što i ovom izjavom Mitropolit još jednom pokazuje da se ne drži Ustava, već neodržive pozicije da je crkva iznad države iako je Crna Gora demokratska i sekularna država.

“A za očekivati je da bude vjerski poglavar kojeg upravo ova Vlada drži za svog legitimnog sagovornika. Dakle, ostajemo posvećeni dijalogu sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom u cilju punog razumijevanja Zakona, njegove bolje implementacije i stvaranja uslova za potpisivanje temeljnog ugovora. Najmanje toliko očekujemo i od mitropolita Amfilohija”, kazali su u Vladi Crne Gore.

Izvor: Vijesti

O RTPV

Pročitajte i

Saopštenje za javnost povodom šovinističkih poruka u Pljevljima

Povodom šovinističkih poruka usmjerenih protiv naših sugrađana – pripradnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *