Naslovna / Vijesti / Društvo / Trg 13. jul ovog vikenda u znaku klizača

Trg 13. jul ovog vikenda u znaku klizača

Centar za sport i rekreaciju u saradnji sa opštinom Pljevlja organizovao je za vikend mini besplatnu školu klizanja u osam termina. Prema riječima organizatora prijavljeno je preko 150 učesnika. Sve zainteresovane polaznike osnovna pravila klizanja naučiće instruktori Minel Bakal i Adnan Osmanović.

Centar za rekreaciju i sport u saradnji sa Opštinom Pljevlja organizovao je mini školu klizanja.

“Obezbjedili smo licencirane trenere koji će raditi sa našim mladim koji su se prijavili. Sasvim smo zadovoljni, kao što su zadovoljni kako instruktori tako i učesnici ove škole. Obezbjedili smo maksimalne uslove, vidjeli ste da smo obezbjedili i medicinsku službu za ne daj bože i naravno dobru atmosferu.”, kaže savjetnik za sport i rekreaciju, Borjan Džogaz.

Čas traje sat vremena, svakako ostavljen je slobodan prostor oba dana da mogu da se priključe i oni koji nisu savladali prve korake.

Prema riječima instruktora klizanja Minela Bakala poželjno je da djeca imaju kacigu, obavezno kapu i rukavice, da se obuku lagano i po mogućnosti poželjno je da imaju skafander. Osnovna pravila klizanja su:

“Pravila su sledeća: da se kliže desnom stranom, da ne idu brzo, da ne ugrožavaju drugu djecu ukoliko neko zna malo bolje ili malo lošije.”, objasnio je instruktor klizanja, Minel Bakal.

Na pitanje koji su početni koraci koje klizač koji prvi put ulazi na led treba da nauči, Bakal kaže: “ Osnovica da oni hodaju, da se kreću na klizaljkama da znaju ustati, da su koljena savijena, leđa prema naprijed, da se gleda ispred sebe.”

Jedan do dva ciklusa od pet dana djeci je sasvim dovoljno da bi savladali osnovna pravila klizanja.

Prema vašem mišljenju da li će Pljevlja dobiti više klizača nego što su do sad imala?

“Pa mislim da hoće, organizatori su zadovoljni, djeca traže, žele da dođu ja očekujem da će biti dosta više klizača.”, kaže Bakal.

Klizalište će biti otvoreno do 15. februara, a u zavisnosti od interesovanja učesnika biće produžen rok.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Programska šema za nedjelju, 6. 12. 2020.

    NEDJELJA 6.12.2020.     9,00-10,00 Muzički program     10.00-11,00 PLJEVALJSKE NOVEMBARSKE SVEČANOSTI …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *