Naslovna / Vijesti / Društvo / Hoćete da se prijavite za rad u VCG? Evo šta vas očekuje

Hoćete da se prijavite za rad u VCG? Evo šta vas očekuje

Krajem decembra prošle godine Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za prijem 80 vojnika po ugovoru koji će u VCG raditi godinu, a ako se dobro pokažu, postoji i mogućnost produženja ugovora na još tri.

Kako je za Antenu M kazao komandant Centra za obuku VCG Igor Knežević, konkurs traje do 27. januara i to što VCG traži 80 osoba, ne znači da joj tačno toliko ljudi i treba.

”Treba mnogo više, ali je to u ovom momentu ono što je prioritetno za popunu jedinica”- kazao je Knežević za Antenu M.

Glavni uslovi da bi kandidat uopšte došao do Centra za obuku su da je punoljetan, ali mlađi od 25 godina, te da je zdrav i sposoban za vojnu službu.

A je li sposoban, kako je objasnio Knežević, procjenjuje posebna vojna komisija.

”Nakon što komisija procijeni da je kandidat zdrav i sposoban onda ide u Centar za obuku gdje provodi devet sedmica. Ko sa uspjehom završi osnovnu obuku ide u jedinice VCG za osposobljavanje za specifične dužnosti koje će obavljati”- objasnio nam je on.

Osobe koje se prijavljuju  na javni oglas, mogu da konkurišu na više formacijskih mjesta istovremeno što navode u prijavnom formularu, a prijavnu dokumentaciju treba da šalju na adresu: Ministarstvo odbrane ulica Jovana Tomaševića br.29, Podgorica, sa naznakom za javni oglas za prijem u službu u Vojsci Crne Gore u svojstvu vojnika po ugovoru.

Detalje o oglasu možete pronaći OVDJE.

Izvor: AntenaM

O RTPV

Pročitajte i

Registrovano 618 novopozitivnih slučajeva infekcije, 10 iz Pljevalja

Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *