Naslovna / Sport / Ostalo / Održan Novogodišnji KUP Lovačkog saveza

Održan Novogodišnji KUP Lovačkog saveza

Na strelištu Vojske Crne Gore u Danilovgradu 11. januara 2020. godine održan je Novogodišnji Kup  Lovačkog saveza Crne Gore „Danilovgrad 2020“ u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom što je definisano Zakonom o divljači i lovstvu i Pravilnikom lovnom streljaštvu po kategorijama: juniori, seniori i veterani i na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom.

Disciplina 300 metara ležeći je posebno bodovana i u ovoj disciplini su mogli učestvovati svi takmičari. Za disciplinu 300 metara koristitili su se isključivo isti lovački karabini sa kojim su predhodno takmičari učestvovali na 100 i 200 metara samo je bilo moguće koristiti uveličanje na optičkom nišanu po slobodnom izboru.

Takmičenje je imalo  revijalni karakter tako da se rezultati neće bodovati u zvaničnom Kupu Lovačkog saveza Crne Gore 2020 godine koji će početi već u februaru ili martu ove godine.

Na Novogodišnjem Kupu Danilovgrad 2020 učesnici iz Pljevalja postigli su sledeće rezultate:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori treće mjesto Aleksandar Džogaz Lovačkog društva Pljevlja.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori drugo mjesto Srđan Radović Lovačkog društva Pljevlja.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Srđan Radović Lovačkog društva Pljevlja.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori Srđan Radović LD Pljevlja o drugo mjesto.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Počela brdska auto trka “Kup Pljevlja 2020”

U Pljevljima je danas u 12 časova na stazi Dajevića han – Rudnica počela 11. …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *