Naslovna / Vijesti / Društvo / Nuhodžić podržao inicijativu: Cilj nam je da sačuvamo živote građana

Nuhodžić podržao inicijativu: Cilj nam je da sačuvamo živote građana

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić podržava inicijativu koju je pokrenula grupa građana zajedno sa porodicama stradalih u saobraćajnim nezgodama, objavljeno je na Tviter nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

“Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore će biti partner u svakom projektu koji ima za cilj osnaživanje svijesti o tome koliko je važno da se svi osjećamo bezbjedno u saobraćaju”, navodi se u objavi.

Vlada Crne Gore i Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je navedeno, opredijelili su za 2020. sredstva za uvođenje stacionarnih radarskih sistema, kako bi se poboljšala bezbjednost učesnika u saobraćaju.

“Cilj nam je da sačuvamo živote građana, da smanjimo broj povrijeđenih i poginulih na putevima, kao i broj saobraćajnih nezgoda”, saopšteno je iz MUP-a.

Podsjetimo, porodice, čiji su članovi poginuli u saobraćaju, pokrenuli su inicijativu o unapređivanju Zakona o saobraćaju, tražeći uvođenje kamera koje će snimati dešavanja tokom vožnje na crnogorskim drumovima.

Izvor: AntenaM

O RTPV

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *