Naslovna / Vijesti / Ekonomija / U sektoru nafte i naftnih derivata oduzete 22 licence

U sektoru nafte i naftnih derivata oduzete 22 licence

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) prošle godine je u sektoru nafte i naftnih derivata oduzela 22 licence, saopšteno je Dnevnim novinama u RAE.

Od toga, njih 19 oduzeto je na vlastiti zahtjev kompanija.

Podgoričkoj kompaniji Pavgord oduzete su ukupno četiri dozvole, a odnose se na skladištenje naftnih derivata i tečnog naftnog gasa, trgovinu na malo naftnim derivatima i snabdijevanje krajnjih kupaca tečnim naftnim gasom.

“Licence su oduzete po zahtjevu subjekta, jer su maloprodajni objekti prodati firmi INA Crna Gora iz Podgorice”, rekli su u RAE.

Po jedna dozvola na vlastiti zahtjev oduzeta je danilovgradskom Sunoilu, tivatskom Transu, pljevljaskoj firmi Tim Company i nikšićkom Pigo Petrolu, jer su prestali da se bave transportom naftnih derivata transportnim i drumskim transportnim sredstvima.

Jedna licenca, koja se odnosi na trgovinu na veliko naftnim derivatima, oduzeta je i preduzeću Farmedia iz Podgorice.

“Licenca je oduzeta po službenoj dužnosti, jer subjekat nije nakon privremenog oduzimanja licence podnio zahtjev za odobravanje nastavljanja obavljanja djelatnosti”, kazali su u RAE-i.

Zahtjev za oduzimanje po četiri licence podnijeli su Elcom iz Pljevalja i Castallana iz Podgorice, jer su svoje maloprodajne objekte prodali podgoričkom Petrolu.

Oduzete dozvole su se odnosile na skladištenje naftnih derivata i tečnog naftnog gasa, trgovine na malo naftnim derivatima i snabdijevanje krajnjih kupaca tečnim naftnim gasom.

Firma Podgoricatrans prodala je svoje objekte IK Realu iz Podgorice, zbog čega su joj, na vlastiti zahtjev, oduzete tri licence za djelatnosti skladištenja i distribucije naftnih proizvoda i gasa, trgovine na malo naftnim derivatima i snabdijevanje krajnjih kupaca tečnim naftnim gasom.

Kada je riječ o novim licencama, RAE je prošle godine izdala 22, dok je produžila sedam i izmijenila 59 postojećih dozvola.

Prema podacima, za djelatnost trgovine na malo naftnim derivatima, skladištenje i transport naftnih derivata dodijeljene su po četiri nove licence, dok su za skladištenje i trgovinu na malo tečnim naftnim gasom dodijeljene po tri dozvole.

Dvije nove licence utvrđene su i za trgovinu na veliko naftnim derivatima.

U sektoru za snabdijevanje krajnjih kupaca tečnim naftnim gasom nijesu dodijeljene nove dozvole, ali je produžena jedna i izmijenjeno njih devet.

RAE nove licence nije utvrdila ni za djelatnosti transporta tečnog naftnog gasa transportnim sredstvima, komercijalni transport naftnih derivata i za skladištenje i distribuciju naftnih derivata i tečnog naftnog gasa.

Izvor: Dnevne novine

O RTPV

Pročitajte i

Za projekat 1000 plus se prijavilo pet banaka, poziv za građane u oktobru

Pet komercijalnih banaka prijavilo se na osnovu javnog poziva u okviru četvrte faze projekta „1000 …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *