Naslovna / Vijesti / Društvo / Danas je dan novinara Crne Gore

Danas je dan novinara Crne Gore

Iz Sindikata medija (SMCG) kazali su da u Crnoj Gori prošle godine ni u jednom segmentu nije poboljšan ekonomski položaj zaposlenih u medijima niti su uslovi rada popravljeni na bilo koji način. Oni su rekli da su zarade koje primaju novinari i dalje ispod državnog prosjeka i nedovoljne za normalan i pristojan život.

“Ovo je prilika da podsjetimo koliko je značajan i odgovoran posao kojim se bave novinari danas. Posebno u ovom vremenu kada se ponovo povampiraju ideologije krvi i tla, značaj novinarstva, odnosno objavljivanja istinite i tačne informacije posebno dobija na važnosti. Zbog toga pozivamo sve zaposlene u medijima da ne dozvole grube zloupotrebe novinarske profesije, da ne daju logistiku širenju lažnih vijesti.”, dodali su iz Medijskog savjeta.

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović čestitao je Dan novinara, poželio je dalje uspjehe u ostvarivanju osnovne misije da istinitim, etičkim i profesionalnim informisanjem građana, kontinuirano doprinose demokratizaciji društva i ukupnom napretku države.

U čestitki premijera Duška Markovića se akcenat stavlja na ulogu medija i novinara koja je od izuzetne važnosti za snaženje demokratije, emancipaciju i ukupan napredak države i društva.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je naglasio da novinarska etika i objektivnost, uprkos kvantitetu moraju isplivati kao sušti kvalitet od kojeg ćemo svi imati koristi.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Siniša Bjeković, čestitao je Dan novinara Crne Gore sa porukom da je poštovanje vrijednosti i principa slobodnog i profesionalnog novinarstva od značajnog uticaja za ostvarivanje ljudskih prava i sloboda i ukupnog napretka svakog društva.

O Adnan Kuloglija

Pročitajte i

DPS Pljevlja: Milinković podnio ostavku, Živković na čelu Radne grupe

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Pljevlja Vlade Milinković podnio je ostavku na tu funkciju iz moralnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *