Naslovna / Vijesti / Društvo / Održan okrugli sto „Razvoj ribolovnog turizma i značaj za širu društvenu zajednicu“

Održan okrugli sto „Razvoj ribolovnog turizma i značaj za širu društvenu zajednicu“

NVO „Legalis“ u saradnji sa SRK „Lipljen“ Pljevlja organizovao je okruglli sto na temu „Razvoj ribolovnog turizma i značaj za širu društvenu zajednicu“.

Na okruglom stolu predstavljen je projekat „Održivi razvoj ribolovnog turizma u opštini Pljevlja“.

„Ovaj projekat je nastavak prethodnog projekta „Rijeka je odraz kulture odnosno kulture građana“. Podržan od strane UNDP-A, a finansira ga EU. Ovaj projekat ima za cilj promociju ribolovnog, odnosno ruralnog turizma u našoj opštini“, kazao je za našu televiziju izvršni direktor NVO „Legalis“ Miloš Ostojić.

On je istakao da je u okviru ovog projekta planirano formiranje dva ribolovna revira na teritoriji opštine Pljevlja, biće održane brojne radionice i obuke, kao i škola fly fishinga.

„Projektom je planirano da se označe ribolovni reviri, tako što će biti postavljeni drveni hladnici sa klupama i stolovima, kao i info table. Jedan revir će sigurno biti postavljen u Rabitlju“ kazao je Ostojić.

Na radost ljubitelja ribolova, u okviru projekta biće organizovana škola fly fishinga.

Boris Ilić, vodič za fly fishing koji se organizuje preko NVO „Legalis“ kazao je, da se škola organizuje sa ciljem da se mladi ljudi edukuju, sa novom disciplinom u Crnoj Gori, koja se zasniva na tehnici „uhvati i pusti“.

O Ana Dragaš

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *