Naslovna / Vijesti / Hronika / Rasvijetljena pljačka ”Slatke kuće u Pljevljima”

Rasvijetljena pljačka ”Slatke kuće u Pljevljima”

Ovlašćeni policijski službenici Centra bezbjednosti Pljevlja ru rasvijetlili krivično djelo Razbojništvo iz čl.242 KZ, koje se desilo dana 22.10.2019.godine oko 21,50h u ulici Mirka Pejatovića bb, na štetu DOO „Swisslion Takovo – Slatka kuća“ i dana 24.01.2020.godine Osnovnom državnom tužiocu u Pljevljima podnijeli Poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv lica:

– Maloljetni P.I, rođen 2004.godine u Baru, sa prebivalištem u Podgorici, Javna ustanova „Pod Ljubović“bb – Centar Ljubović, državljanin Crne Gore,

Naime, osnovano se sumnja da je maloljetni P.I dana 22.10.2019.godine oko 21,50h došao u ulicu Mirka Pejatovića u Pljevljima, gdje se nalazi prodavnica „Slatka kuća“ a zatim sa maskom na glavi i nožem u ruci ušao u prodavnicu gdje je sa leđa uhvatio prodavačicu Dž. V. koja je u tom trenutku sa metlom čistila prodavnicu, gurajući je prema pultu gdje se nalazi kasa, svo vrijeme držeći nož u ruci i govoreći joj „kasa, kasa“. U jednom momentu dolazi do guranja između nih dvoje, pri čemu prijavljeni otima metlu u radnice i mašući nožem kreće prema njoj, prilazi kasi i naređuje drugoj radnici da je otvori jer će u suprotnom povrijediti Dž.V. Iz kase je uzeo 283 eura i pobjegao sa lica mjesta.

Policijski službenici CB Pljevlja su  odmah po saznanju preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju događaja, kriminalistički tehničari su izuzeli sve tragove sa mjesta događaja i uputili na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgrad.

Daktiloskopskim vještačenjem u Forenzičkom centru utvrđeno je da tragovi papilarnih linija koji su pronađeni na plastičnom ulošku od kase za novac potiču od maloljetnog lica P.I. Odmah po dobijanju izvještaja o daktiloskopskom vještačenju policijski službenici CB Pljevlja su, u saradnji sa službenicima CB Podgorica, prikupili obavještenje od ovog lica, koje je u cjelosti priznalo izvršenje krivičnog djela.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Počela kampanja Kad pijem ne vozim

Uprava policije u saradnji sa AD Pivara Trebjesa iz Nikšića je juče započela kampanju “Kad …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *