Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Simović: Agrobudžet 61 milion eura, premije za svako grlo

Simović: Agrobudžet 61 milion eura, premije za svako grlo

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović, saopštio je danas da agrobudžet za ovu godinu iznosi 60,7 miliona eura i da je od prošlogodišnjeg veći za 8,3 miliona.

„Za ovogodišnji agrobudžet možemo reći da je domaćinski, evropski i razvojni. Značajna sredstva obezbijeđena su iz predpristupnih fondova EU. Precizno – 22,5 miliona eura. Ovaj agrobudžet je dobra prilika za dobre preduzetnike, dobra udruženja, efikasne opštine i efikasne institucije“, saopštio je Simović na konferenciji za medije održanoj u porodičnoj vinariji našeg proslavljenog rukometaša, Mladena Rakčevića, u selu Smokovac, u Riječkoj nahiji.

U strukturi agrobudžeta definisane su, prema riječima Simovića, tri oblasti – stočarstvo, ribarstvo i poljoprivreda, i ukupno 37 mjera.

„Za bezbjednost hrane i fitosanitsrnu zaštitu obezbijeđeno je 2,7 miliona eura. Premije u stočarstvu iznosiće 3,5 miliona eura. Gazdinstva dobijaju premiju za sva grla, a ne samo za ona iznad određenog broja. Sredstva namijenjena proizvođacima biće direktno uplaćivana na njihov račun”, pojasnio je Simović i dodao da se iz IPARD sredstava realizuju investicije od 25 miliona eura, uz bespovratne investicije od 10 miliona.

Izvor: Analitika

O RTPV

Pročitajte i

Banke odobrile 3,18 milijardi eura kredita

Banke su do kraja jula odobrile 3,18 milijardi eura kredita, pokazuju podaci Centralne banke (cBcG). …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *