Naslovna / Vijesti / Društvo / Učenici osnovnih i srednjih škola 27. januara u školskim klupama

Učenici osnovnih i srednjih škola 27. januara u školskim klupama

Školsko zvono u ponedeljak 27. januara označiće početak trećeg klasifikacionog perioda za učenike osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori. Treći klasifikacioni period traje do 31.marta. Od 9. januara osoblje u školama priprema prostorije za početak drugog polugodišta.

U ponedeljak 27. janauara oglasiće se školsko zvono i označiti početak drugog polugodišta za osnovce i srednjoškolce u Crnoj Gori. Prema školskog kalendaru treći klasifikacioni period završava se 31. marta. Zatim 1. aprila počinje poslednji četvrti klasifikacioni period, za učenike završnih razreda završava se 20. maja, a za ostale učenike 12. juna.

Radno, tehničko i administrativno osoblje već od 9. januara priprema prostorije i uslove za početak drugog polugodišta kako bi učenici u adekvatnim uslovima nastavili školsku godinu. Prema riječima direktora tri osnovne škole u našoj Opštini spremno dočekuju učenike i početak trećeg klasifikacionog perioda.

“Mi imamo ovde neke obaveze, znači  standardno kao i svake godine da pripremimo prostorije da i  đaci i nastavnici 27. janura nesmetano ušli u učionice i kabinete i započeti naravno drugo polugodište, raditi sve ono što smo i do sad radili i obavljali”, kaže direktor OŠ “Boško Buha”, Albin Kondo.

Iz OŠ “Salko Aljković” kažu: “Nastojimo da pripremimo školu, da popravimo što se popraviti može, generalno čišćenje, a istovremeno se bavimo realizacijom donacija.”

“Tehničko osoblje je tu, priprema prostorije da bi spremno dočekali početak drugog polugodišta tj. trećeg klasifikacionog perioda 27. januara.”, istakao je pomoćnik direktora OŠ ”Ristan Pavlović”, Borko Klačar.

Svako na svoj način od 31. decembra do 26. januara uživao je na zimskom rasputu, a već od 27. januara učenici će nastaviti da usvajaju nova znanja i vještine i uspješno izvršavaju školske obaveze.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Predstavljen Nacrt strateškog plana razvoja opštine Pljevlja

Danas je predstavljen Nacrt strateškog plana razvoja opštine Pljevlja  od 2021 do 2021 godine. Menedžerka …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *