Naslovna / Vijesti / Hronika / Rasvjetljеno krivično djelo iz jula 2014. godine

Rasvjetljеno krivično djelo iz jula 2014. godine

Ovlašćeni policijski službenici Centra bezbjednosti Pljevlja su rasvijetlili krivično djelo Razbojništvo iz čl.242 KZ, koje se desilo dana 10.07.2014.godine oko 02,00h u selu Kalušići, opština Pljevlja, na štetu J.M. i dana 24.01.2020.godine Osnovnom državnom tužiocu u Pljevljima podnijeli Poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv lica:

– F.D, rođen 1974.godine u Bijelom Polju, gdje je i nastanjen, državljanin Crne Gore,

Naime, osnovano se sumnja da je F.D. najvjerovatnije sa još dvojicom saučesnika, došao u selo Kalušići, opština Pljevlja, gdje su se upotrebom podesnog sredstva popeli na terasu porodične kuće J.M. i upotrebom fizičke snage polomili balkonski prozor dnevne sobe, a zatim ušli u unutrašnjost objekta, u sobu gdje je spavala oštećena. Tom prilikom prijavljeni je sa dva nn saučesnika hvataju oštećenu, guraju je na kauč govoreći joj da se licem okrene prema kauču ne dozvoljavajući joj da podigne glavu a tražeći od nje da im preda novac. Prijavljeni je uzeo maramu od oštećene koju joj je zavezao preko glave i očiju, kako ga oštećena ne bi prepoznala, a pošto je J.M. odbila da preda novac oni razvaljuju vrata od spavaće sobe gdje vrše premetačinu i iz kecelje oštećene uzimaju novac u iznosu od 300 eura i udaljuju se iz kuće, gdje su na udaljenosti oko 250m od kuće odbacili maramu koju su uzeli iz kuće oštećene.

Policijski službenici CB Pljevlja su  odmah po saznanju preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju događaja, kriminalistički tehničari su izuzeli sve tragove sa mjesta događaja i uputili na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgrad.

Vještačenjem biološkog materijala u Forenzičkom centru utvrđeno je da isti pripadu licu F.D, a operativnim provjerama došlo se do saznanja da se on nalazi u Bijelom Polju. U koordinaciji sa službenicima CB Bijelo Polje isti je pronađen i dana 24.01.2020.godine lišen slobode u naselju Nikoljac, opština Bijelo Polje, ispred Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, zbog sumnje da je izvršio ovo krivično djelo, nakon čega je predat službenicima CB Pljevlja na dalju nadležnost.

Od strane Osnovnog državnog tužioca u Pljevljima određenu mu je zadržavanje u trajanju od 72 sata, nakon čega mu je sudija za istragu Osnovnog suda Pljevlja odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

O RTPV

Pročitajte i

Počela kampanja Kad pijem ne vozim

Uprava policije u saradnji sa AD Pivara Trebjesa iz Nikšića je juče započela kampanju “Kad …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *