Naslovna / Vijesti / Društvo / Marković pisao Amfilohiju: Spremni smo da još jednom sagledamo najbolja rješenja

Marković pisao Amfilohiju: Spremni smo da još jednom sagledamo najbolja rješenja

Vlada Crne Gore je spremna da još jednom zajednički sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom sagleda najbolja rješenja za primjenu čl. 62 do 64 Zakona, te da otklonimu svaku dilemu i sumnju oko korišćenja crkava hramova i manastira i njihove buduće namjene- navodi se u pismu koje je uputio Premijer Crne Gore, Duško Marković, mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju.

”Spremni smo da još jednom zajednički sagledamo najbolja rješenja za primjenu čl. 62-64 Zakona, te da svakako kroz dijalog i mogućno konsenzus, otklonimo svaku dilemu i sumnju oko korišćenja crkava, hramova i manastira, odnosno njihove buduće namjene”, navodi se u upućenom pismu.

Kako je objavljeno na Tviter nalogu Vlade, u pismu koje je upućeno Amfilohiju se dalje novid da je Vlada spremna da učini dodatni napor kako bi pravoslavni građani u Crnoj Gori krenuli jednakim i zajedničkim putem.

”Ka tom kompleksnom i zahtjevnom cilju, potreban je novi sadržaj u odnosima Vlade i Mitropolije crnogorsko-primorske, koji uz povjerenje kao nužni uslov, pdorazumijeva i preuzimanje odgovornosti u odnosu na naše sadašnje uloge”, ističe se u pismu.

Izvor: Analitika

O RTPV

Pročitajte i

Od danas do ponedjeljka zabrana kretanja: Policajci na ulazima i izlazima iz opština

Uprava policije podsjeća građane da je Naredbom o izmjenama Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *