Naslovna / Vijesti / Politika / Sjednica skupštine opštine koja je trebala biti održana danas odložena za ponedjeljak 3. februar

Sjednica skupštine opštine koja je trebala biti održana danas odložena za ponedjeljak 3. februar

18 sjednica lokalnog parlamenta na kojoj se trebalo raspravljati o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti sazvana je na inicijativu građana koji su sa preko 350 potpisa tražili zakazivanje sjednice. Inicijativi su se pridružili i odbornici opozicije.

Kako Dragiša Sokić (DPS), predsjednik skupštine opštine, nije zakazao sjednicu u roku od 15 dana od dana podnošenja inicijative iskorištena je zakonska mogućnost za zakazivanje sjednice.

Sokić je, ranije, nezakazivanje sjednice obrazložio tako što je ukazao da tema o kojoj bi se raspravljalo nije u nadležnosti lokalnog parlamenta.

Sjednicom je trebalo da predsjedava odbornik Pokreta za Pljevlja Božidar Bajić. On je obrazložio zbog čega je na mjestu predsjedavajućeg on, a ne Sokić.

U ime podnosilaca inicijative sjednici su prisustvovali građani Milenko Gazdić i Božo Knežević.

Knežević je istakao da se u skupštinskoj sali nalaze isključivo kao Pljevljaci, stanovnici Crne Gore  i građani Pljevalja.

Sjednica nije mogla biti održana zbog nedostatka kvoruma iako su joj prisustvovala dva odbornika DPS –a, Predrag Cvijović i Srđan Pivljanin.

Sjednica je odložena za ponedjeljak 3. februar.

O Alma Sadović

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *