Naslovna / Vijesti / Društvo / Pripadnici Službe Zaštite i spašavanja 2019. godine 1.793 sata na terenu

Pripadnici Službe Zaštite i spašavanja 2019. godine 1.793 sata na terenu

Služba Zaštite i spašavanja prošle godine imala povećan broj intervencija, ukupno 397.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja prethodne godine reagovali su na sve dojave o požarima. Reagovalo se u svim situacijama, broj intervencija je povećan, ali zato nije bilo katastofalnih situacija.

Goran Čavić komandir Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja gostujući u Jutarnjem programu Televizije Pljevlja kazao je da u intervencije koje su imali ubrajaju požare, tehničke intervencije, obezbijeđivanje javnih skupova i sve ono što je u domenu njihovog rada.

Čavić je napomenuo da je pomenuta cifra povećan broj intervencija odnosno radnih sati na terenu: “Ako ćemo da pravimo statistiku u 2018. godini imali smo 270 intervencija, znači povećan je broj za sto, što mnogo  zavisi od različitih faktora, ali najvažniji od svega je klimatski faktor odnosno meteorološki. U ovom broju intervencija veliki broj su požari niskog rastinja, šume i požari na otvorenom, i ako je vrijeme suvlje, sa manje padavina to se obavezno pokaže statistički kao povećan broj intervencija.

Inače u Službi zadnjih godina primjenjujemo novu taktiku, ni jedan požar ne prepuštamo slučaju. Na svaku dojavu o bilo kojem požaru malom, velikom ili čak i kada nismo sigurni da je požar u pitanju ekipa izlazi na teren kako bi lokalizovala požar i kako bi ga ugasila. Iz tog razloga imamo povećan broj intervencija ali zato nismo imali katatrofalnih situacija jer ništa nismo prepuštali slučaju, zaključio je Čavić.

O RTPV

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *