Naslovna / Vijesti / Politika / Nastavak XVIII sjednice Skupštine opštine u ponedjeljak, 3. februar

Nastavak XVIII sjednice Skupštine opštine u ponedjeljak, 3. februar

Nastavak XVIII sjednice Skupštine opštine Pljevlja, za čiji dnevni red je predložena jedna tačka  – Predlog, inicijativa i mišljenje Skupštine opštine Pljevlja o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti zakazan je za ponedeljak, 3. februar.

Nakon što je, u prvom dijelu XVIII sjednice SO Pljevlja, sekretarka Skupštine Emina Brković utvrdila da je na sjednici od 35 prisutno 17 odbornika i da nema kvoruma, Božidar Bajić se kao predsjedavajući obratio prisutnim odbornicima:

“U ovom trenutku utvrđujem, na bazi podataka koje sam dobio od sekretarke Skupštine, da ne postoji kvorum za rad i odlučivanje, pa sjednicu odlažem za ponedeljak u isto vrijeme, što znači 3. februar u 10 časova.

Sekretarku molim, da strogo po Poslovniku, ta odredba ima smisla, obavijesti one koji nisu tu, vas koji ste tu ne mora i ne treba obavještavati, ali one koji nisu tu da obavijesti da mogu da uzmu učešća i da radimo, skupa, zajedno i na dobro svih građana Pljevalja.”

Da podsjetimo:XVIII sjednica lokalnog parlamenta  na kojoj se trebalo raspravljati o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti sazvana je na inicijativu 350 građana. Ovu inicijativu su podržali i odbornici opozicije.

U ime podnosilaca inicijative u prvom dijelu zasjedanja sjednici su prisustvovali građani Milinko Gazdić i Božo Knežević.

Sjednica nije mogla biti održana zbog nedostatka kvoruma iako su joj prisustvovala dva odbornika DPS –a, Predrag Cvijović i Srđan Pivljanin.

Dakle nastavak sjednice odložen je  za ponedjeljak 3. februar, sa početkom u 10 časova.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *