Naslovna / Vijesti / Društvo / Plan Uprave lokalnih javnih prihoda izrada softvera za evidenciju prihoda

Plan Uprave lokalnih javnih prihoda izrada softvera za evidenciju prihoda

Uprava lokalnih javnih prihoda obavlja složene i odgovorne poslove utvrđivanja, evidencije, kontrole i naplate sopstvenih javnih prihoda. Prema riječi direktora ove Uprave, Dragomira Gospića u planu je izrada kvalitetnog softvera za evidenciju prihoda.

Utvrđivanje, evidencija, kontrola i naplata sopstvenih lokalnih javnih prihoda, neki su od poslova koje obavlja Uprava lokalnih javnih prihoda. Od ove godine počinje obračun ekološke naknade.

„SO donjela je odluku po kojoj će se naplaćivati ekološka naknada. Uprava lokalnih javnih prihoda prvo će izvršiti obračun, a kasnije značajan iznos sredstava, nadamo se blizu 2,5 miliona koje će poboljšati finansijsku situaciju u opštini Pljevlja.“, kaze direktor Uprave lokalnih javnih prihoda, Dragomir Gospić.

U okviru Uprave lokalnih javnih prihoda postoje sledeće službe: služba za utvrđivanje lokalnih javnih prihoda, zatim za naplatu prihoda i treća služba za inspekcijski nadzor.

Složen obim poslova ove Uprave zahtjeva i stručnu radnu snagu.

„Zahtjeva mlade ljude, pune energije koji su spremni da se uhvate u koštac sa značajnim problemima.“ I dodao: „ Izrada softvera kojima bi se evidentirala imovina potencijalnih poreskih obveznika. Nadam se u budućem periodima da Zajednica Opština sa UN, gdje će uraditi kvalitetan i sveobuhvatan program.“, objašnjava Gospić.

U izradi kvalitetnog softera za evidenciju prihoda opština Pljevlja prijavila se da učestvuje kroz pilot projekat u zajednici sa drugim Opštinama.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *