Naslovna / Sport / Biciklizam / Cerović zvanično 38. na planeti!

Cerović zvanično 38. na planeti!

Ostvarujući odlične rezultate u prethodnoj takmičarskoj sezoni na međunarodnom planu, Goran Cerović je pozvan od strane UCI (Unione Cycliste Internacionale – Svjetska biciklisticka unija) da učestvuje na Svjetskom prvenstvu u biciklizmu, Dubendorfu – Švajcarska.

U prestižnoj i najtezoj “MEN ELITE” kategoriji, Cerović je uprkos kvaru na mjenjaču bicikla i izuzetno teškim uslovima na stazi, uspio da završi trku na 38. mjestu.

To je izuzetan uspjeh, imajuci u vidu da se radi o Svjetskom prvenstvu i činjenici da je Cerović prvi biciklista iz Crne Gore i Balkana koji je ispunio normu da učestvuje na Svjetskom prvenstvu, uprkos veoma skromnim tehničkim potencijalima i logističkom podrškom, koja je i te kako bila na raspolaganju timovima iz ostalih zemalja učesnica (Holandija, USA, Belgija…).

Nadamo se da će ovaj istorijski uspjeh biti podsticaj za sponzore kako bi Goran Cerović u narednom periodu ostvarivao još bolje rezultate, stremeći ka vrhu svjetskog biciklizma i time promovisao Crnu Goru i grad Pljevlja, poručili su iz njegovog tima.

Izvor: Analitika

O RTPV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *