Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Simović: Agrobudžet pokretač brojnih investicija

Simović: Agrobudžet pokretač brojnih investicija

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović rekao je da je ovogodišnji agrobudžet velika šansa za brojne korisnike, poljoprivrednike i preduzetnike, te da je on ujedno veliki pokretač brojnih investicija u Crnoj Gori.

Simović je u emisiji “Nedjeljom o selu i poljoprivredi” na 1. programu Radija Crne Gore rekao da je agrobudžet za 2020. godinu, u iznosu od 61 milion eura, veći za čak 8,3 miliona.

“Agrobudžet je uvećan za 8,3 miliona eura. To je samo jedan od konkretnih efekata naše ekonomije i ostvarenog ekonomskog rasta”, rekao je Simović.

Nije samo veći agrobudžet rezultat ostvarenog ekonomskog rasta, kaže Simović, i navodi da se efekti ekonomske politike Crna Gora ogledaju u boljim uslovima u zdravstvu i prosvjeti. Više se novca, kaže, izdvaja za opremanje zdravstvenih i obrazovnih ustanova, ali i rast plata u ta dva sektora.

“Imamo penzije bez dana kašnjenja. Gledamo kako da nađemo prostor za povećanje penzija, jer penzioneri to zaslužuju. Imamo sve izdašniji kapitalni budžet kao posljedicu ekonomskog rasta, u finalizaciji smo prve dionice autoputa”, rekao je Simović.

Novi agrobudžet je, kaže, velika šansa za brojne korisnike – lokalne samouprave, preduzetnike, poljoprivrednike…

“Agrobudžet je veoma važan pokretač investicija i drugih ulaganja. Sada možemo da napravimo jasan predračun koji govori da će zbog agrobudžeta biti pokrenut investicioni zamah u poljoprivredi od 100 miliona eura”, rekao je Simović.

U ovogodišnjem agrobudžetu poseban je podsticaj dat ženama, i onima koji su osigurani po osnovu poljoprivrede. Najavio je da će se i u narednim godinama truditi da se obezbijede stope rasta agrobudžeta.

Izvor: Analitika

O RTPV

Pročitajte i

Zbog neplaćenih računa EPCG gasila struju kod 24.676 potrošača

Veliki broj kupaca žali se državnoj Elektroprivredi (EPCG) zbog problema sa računima za struju i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *