Naslovna / Vijesti / Društvo / Prijave do 23. februara

Prijave do 23. februara

Svi zainteresovani mladi ljudi iz Crne Gore uzrasta od 16 do 24 godine mogu da se prijave na drugu UPSHIFT radionicu Laboratorije inovacija za mlade „Kreativator“ do 23. februara. Radionica će se održati od 5 do 8. marta u Petrovcu. Timovi, od dva do tri člana, prijavljuju se onlajn na stranici kreativator.me. UPSHIFT radionica je jedinstvena prilika da se na jedan poseban, krajnje zabavan način, utiče na probleme u okruženju.

Ukoliko vjerujete u pravdu i jednake mogućnosti za sve, i ukoliko smatrate da problem nije dovoljno samo uočiti, već i na njemu raditi, ovo je način da se uhvatite u koštac sa kulturološkim razlikama i drugim problemima kojim želite da stanete na kraj, kažu iz Laboratorije inovacija za malde “Kreativator”.

Druga regionalna UPSHIFT radionica, održaće se u Petrovcu, od 5. do 8. marta. Učesnici uzrasta od 16 do 24 godine prijavljuju se online u timovima od dva do tri člana.

Čitavom regionu nedostaju dovoljne, konstruktivno građene mogućnosti za saradnju, posebno među mladima. Istovremeno postoji nedostatak vještina i stavova koji omogućavaju uvažavanje različitosti i razumijevanje drugih, zato je ovo prava prilika da se pridružiš radionici sa vršnjacima iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine.

Na prethodnoj radionici neki su prepoznali ugroženost pčela i prekomjernog odlaganja plastičnog otpada na divljim deponijama, drugi su se bavili nepostojanjem adekvatnih igrališta za djecu sa invaliditetom i stvaranjem što većeg broja prilika za mlade umjetnike. Većina ovih projekata je u pripremi i biće realizovana u narednom periodu. A sada je red na nove teme.

Cilj ovog projekta su, prije svega, prekogranična saradnja i jačanje zajedništva koje će uticati na pozitivan odnos prema različitostima, na osjećaj pripadnosti zajednici, ali i najbitnije od svega, na tvoju želju da doprineseš razvoju društva.

Svakom timu biće dodijeljen mentor koji će vam pomoći da od prepoznatog problema dođete do inovativnog rješenja, pritom prolazeći sve bitne korake koji su vam potrebni za realizovanje vašeg projekta. Poslednjeg dana radionice, deset timova će prezentovati svoja rješenja stručnom žiriju, njih pet  dobiće mentorsku i finansijsku podršku od ukupno 2000 eura.

Prijave se zatvaraju 23. februara i bitna napomena je da se mogu prijaviti i oni mladi koji su učestvovali na nekom od naših ranijih programa. Timovi koji budu izabrani da učestvuju biće obavješteni do 28. februara.

I za kraj iz Laboratorije inovacija za mlade “Kreativator” savjetuju “Ne tražimo od vas da odmah spasite svijet – samo želimo da zajednički krenemo od onih svakodnevnih stvari za koje mislimo da mogu biti bolje i da pokušamo da ih poboljšamo.”

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *