Naslovna / Vijesti / Društvo / TO Pljevalja učestvovala na sajmu turizma u Njemačkoj

TO Pljevalja učestvovala na sajmu turizma u Njemačkoj

Od 11. do 19. januara Turistička organizacija Pljevlja učestvovala je na najvećem sajmu turizma u Evropi “CMT” u Štutgardu u Njemačkoj. Učešće je uzelo i Ministrastvo  održivog razvoja i turizma, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i mnogobrojna crnogorska turistička privreda.

Na ovom sajmu  Crna Gora je bila zrmlja partner. Zemlja partner ima višestruke benefite, kaže direktorica TO Pljevlja Vanja Vukojičić.

“Zemlja partner ima veće i bolju vidljivost, diferencijaciju turističkog proizvoda u odnosu na region, značajan porast dolaska turista sa ovog tržišta i brojne privredne i ekonomske potencijale, što će se osjetiti sa predstojećom sezonom”, kazala je Vukojičić.

“Na ceremoniji otvaranja prezentovana je turistička ponuda Crne Gore, prirodne ljepote zemlje, naročiti nacionalnih parkova, kulturne vrijednosti, kao i novi turistički proizvodi koje povezuju panoramski putevi Crne Gore. U sklopu crnogorske ponude i kampanje “Dobro. Bolje. Domaće” na štandu su se mogli degustiratu i nacionalni specijaliteti, što je pored medija i brojnih gostiju okupilo diplomatski kor ali i njemačku turističku privredu”, kazala je Vukojićič i dodala da je sve bilo propraćeno i pjesmom i igrom KUD-a “Njegoš” iz Cetinja. U kulturno-umjetničkom program učestvovao je kvartet “Lanterna” i “Duo gitara” Srđan Bulatović i Darko Nikčević.

Tokom trajanje sajma posjetioci su se mogli upoznati sa video materijala o kulturnim i prirodnim bogastvima zemalja putem vide prezentacija, a o impresijama i doživljajima njemačkih turista koji su već boravili u Crnoj Gori.

“Opština Pljevlja se predstavila sa ponudom svojih najboljih brošura “spomeničko blago”, “Dobro došli u Pljevlja”, “Razvoj održivog biciklizma”, “Ljubišnja” i “Pljevaljske ribolovne vode”, sve na njemačkom jeziku, kao i filmom o Pljevljima i ribolovnom turizmu”, naglasila je Vukojičić.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

CAZAS: Godišnje 1.400 abortusa, većina namjernih

Povodom 26. septembra Svjetskog dana kontracepcije, iz CAZAS-a je saopšteno da se u Crnoj Gori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *