Naslovna / Vijesti / Društvo / Pljevlja imaju potencijal za razvoj start up: Četiri ideje stigle do kasnije faze razvoja

Pljevlja imaju potencijal za razvoj start up: Četiri ideje stigle do kasnije faze razvoja

Gosti Jutarnjeg programa Televizije Pljevlja Mirsad Hadžalić i Luka Manojlović govorili su o idejama start up timova iz našeg grada. Prema njihovim rječima do sada ima oko sedam ideja od onih koje su u najranijoj fazi razvoja do onih koje su već na tržištu, kao što je novčanih Cube4U.

Ambiciozni, inovativni Pljevljaci sa novim idejama potencijal su za razvoj start up  koji najkraće može da se definiše kao početnički biznis sa potencijalom da se brzo razvije uslovljen napretkom tehnologije.

„Dok mi izgradimo fabrike, napravimo industriju, svakako da mora da ima proizvodnje, ali neka ta proizvodnja bude zasnovana na inovativnim principima.“, kaže Mirsad Hadžalić iz NVO „Super HUB Pljevlja“.

Gradski start up HUB Pljevlja okuplja mlade, inovativne ljude koji imaju ideju i pruža im podršku stručnjaka koji više godina rade na start up sceni.

Programski saradnik na ovom projektu Luka Manojlović osmislio je ideju za pametnu vazu “Orhis”, automatizovan uređaj koji će moći da održava biljku u životu bez ljudskog dejstva mjesec dana.

Neke od ideja u kasnijoj fazi koje su osmislili ljudi iz našeg grada neuništivi novčanik Cube4U, Daktilograf, Smart Switch, Soil Mining Company.

„Dobili smo juče informaciju, naš tim se plasirao u superfinale najznačajnijeg takmičenja u Emiratima za inovacije“, objašnjava Hadžalić.

I na kraju možemo da kažemo da se uspješna istorija strat up počela da piše i u Pljevljiima.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Programska šema za nedjelju, 6. 12. 2020.

    NEDJELJA 6.12.2020.     9,00-10,00 Muzički program     10.00-11,00 PLJEVALJSKE NOVEMBARSKE SVEČANOSTI …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *