Naslovna / Vijesti / Društvo / Poništava se Konkurs za raspodjelu sredstava – žensko preduzetništvo

Poništava se Konkurs za raspodjelu sredstava – žensko preduzetništvo

Poništava se Konkurs za raspodjelu sredstava iz Budžeta opštine Pljevlja za 2019. godinu namjenjenih za podršku i razvoj ženskog preduzetništva.

Komisija za raspodjelu sredstava za podršku i podsticaj razvoja ženskog preduzetništva raspisala je Javni konkurs za raspodjelu sredstava iz Budžeta opštine Pljevlja za 2019. godinu namijenjenih za podršku i podsticaj razvoju ženskog preduzetništva.

Članom 2. Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku i podsticaj razvoju ženskog preduzetništva propisano je da se sredstva budžeta opstine Pljevlja, dodjeljuju u cilju podrške i podsticaju razvoja preduzetništva i turizma i podrške i podsticaja razvoja ženskog preduzetništva. Sredstva se dodjeljuju preduzetnicima/preduzetnicama i privrednim društvima sa prebivalištem, odnosno sjedištem privrednog subjekta na teritoriji opštine Pljevlja.

Prilikom procesa raspodjele sredstava, Komisija je utvrdila da ne može nastaviti rad u pogledu vrednovanja propisno dostavljenih prijava, niti donijeti pravno valjanu Odluku o raspodjeli iz razloga što Odlukom o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku i podsticaj razvoju preduzetništva i turizma i podršku i podsticaj razvoju ženskog preduzetništva  nisu jasno uređeni uslovi, kriterijumi, postupak raspodjele sredstava, niti su obrasci za podnosenje predloga biznis planova usaglašeni sa pozitivnim kriterijumima na osnovu kojih se vrši raspodjela sredstava.

Komisija za raspodjelu sredstava za podršku i podsticaj razvoja ženskog preduzetništva zbog navedenih razloga poništila je Konkurs za raspodjelu sredstava iz Budžeta opštine Pljevlja za 2019. godinu namijenjenih za podršku i podsticaj razvoja ženskog preduzetništva.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

DPS Pljevlja: Milinković podnio ostavku, Živković na čelu Radne grupe

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Pljevlja Vlade Milinković podnio je ostavku na tu funkciju iz moralnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *