Naslovna / Vijesti / Društvo / Radnici DOO “Čistoća” iskoristili toplije vrijeme za pranje gradskih ulica

Radnici DOO “Čistoća” iskoristili toplije vrijeme za pranje gradskih ulica

Visoke temperature za ovo doba godine radnici DOO “Čistoća” iskoristili su za pranje gradskih ulica i javnih površina. Takođe u poslednje crijeme Komunalna policija pojačala je nadzor i sankicionisaće nepropisno odlaganje kabastog otpada.

Što smo uživali u proljećnim temperaturama, uživali. Već od srijede ponovo će tempartura biti ispod nule. Sudeći prema prognozi meteorologa tek za desetak dana mogu se očekivati stabilnije vremenske prilike i najveća dnevna temperature iznad nule. Radnici DOO “Čistoča” iskoristili proljećne temparure za pranje gradskih ulica i javnih površina.

Po riječima Ječmenice već narednog mjeseca počeće pripreme za proljećnjo srećivanje grada.

Niske temperature donose nove nevolje radnicima DOO „Čistoća“ jer je na pojedinim mjestima u gradu učestalo odlaganje kabastog otpada pored posuda za smeće. Načelnik Komunalne policije Bojan Bajčetić kazne za nepropisno odlaganje kabastog otpada nisu male.

Da li kazne uticati na to da se smanji broj onih koji ne mare za komunalni red vidjećemo, ali pored aktivnosti Komunalne policije neophodno je povećanje građanske svijesti i urbane kulture, jer smo svjedoci se predhodnih godina da je, sa prvim toplijim proljećnjim danima, grad prekriven dimom koji se širi sa privatnih posjeda.

O Milo Džaković

Pročitajte i

Potpisani ugovori za osam sportskih naknada

U skladu sa Zakonom o sportu i Odlukom o finansiranju sporta, Sekretarijat za društvene djelatnosti …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *