Naslovna / Vijesti / Društvo / Nastavljaju se negativni demografski trendovi u opštini Pljevlja

Nastavljaju se negativni demografski trendovi u opštini Pljevlja

Prema podacima Monstata prirodni priraštaj u Crnoj Gori tokom jedanaest mjeseci 2019. je bio pozitivan. Razlika između broja rođenih i umrlih je pozitivna, broj stanovnika se povećao za 598.

Već duže vrijeme opština Pljevlja je na vrhu liste opština sa negativnim prirodnim priraštajem. Tokom jedanaest mjeseci 2019. prirodni priraštaj u opštini Pljevlja je bio negativan minus 213.

Pored Pljevalja negativan prirodni priraštaj imaju Nikšić, Bijelo Polje, Cetinje, Herceg Novi, Žabljak, Mojkovac i Plav. Prirodni priraštaj je najbolji u Podgorici, pozitivan trend bilježe Budva, Bar i Tivat.

Izvještaj Monstata sadrži i podatke o preseljenju stanovnika iz jedne opštine u drugu. Najveći odliv stanovnika bilježi opština Bijelo Polje koja je ostala bez 521 stanovnika, Nikšić je u 2019. po ovom osnovu ostao bez 286 stanovnika.

Razlika između broja odseljenih i doseljenih u Pljevljima je minus 247. Veće odseljavanje stanovništva bilježi se u Beranama, Cetinju, Mojkovcu, Rožaju, Šavniku i Žabljaku. Već po pravilu najveći priliv stanovnika je u Podgorici, značajan je broj doseljenih je u Budvi, Baru, Tivtu, Kotoru, Danilovgardu i Herceg Novom.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *