Naslovna / Vijesti / Politika / Lekić: Srbima iz Crne Gore nema liječenja u Srbiji

Lekić: Srbima iz Crne Gore nema liječenja u Srbiji

Poštovani građani,

Sinoć smo imali priliku da čujemo izjavu ministra zdravlja u Vladi republike Srbije gospodina Lončara u kojem navodi da u cijelom sistemu zdravstva u Crnoj Gori na rukovodećem mjestu nema niti jednog jedinog Srbina!

To je jedna gorka istina koja je svima poznata i tako je ne samo u sistemu zdravstva već u i svim ostalim segmentima društva u atmosferi sveopšte antisrpske histerije u Crnoj Gori.

Međutim, ministre Lončar, moram Vas podsjetiti na jednu izuzetno bitnu činjenicu koja mnogo teže pogadja srpski narod u Crnoj Gori od izbora na rukovodeće funkcije.

U totalitarnom diktatorskom Đukanovićevom režimu Srbi su takoreći i navikli da ih nidje nema,da su potisnuti! Srpskom narodu (koga prema poslednjem popisu ima 28,73% i u tom procentu puni drzavni budzet) POTPUNO JE ONEMOGUCENO LIJEČENJE U REPUBLICI SRBIJI.

Pripadnici srpskog naroda u Crnoj Gori su, bez izuzetka, svi do jednog brutalno diskriminisani od strane crnogorskih vlasti po pitanju upućivanja i liječenja u klinikama širom republike Srbije.

PRIVILEGIJU LIJEČENJA u SRBIJI imaju bas oni koji sve ove godine zabadaju nož u ledja srpskom narodu u Crnoj Gori, pripadnici režima, pobornici politike svega antisrpskog! To treba da imate u vidu ministre Lončar – to je ono što najvise pogađa Srpski narod u CG!

Drugim riječima: za Srbe u CG nema uputa u renomiranim klinikama u Srbiji, tamo se liječe nosioci Djukanovićevog režima i njihove porodice dok je istovremo srpski narod prepušten sam sebi, na milost i nemilost!

Srbi su prepušteni da se snalaze kako znaju i umiju, često skupljajući humanitarnne pomoći da bi platili liječenje u svojoj matičnoj zemlji Srbiji!

Zbog toga Vas, ministre Lončar, molim i pozivam, da ako zaista želite da pomognete srpskom narodu u Crnoj Gori, omogućite pripadnicima srpskog naroda koji živi u CG besplatno liječenje u Srbiji.

Što se tiče izjave minista Hrapovića, ispod dostojanstva je uopste komentarisati.
Ona apsolutno ne zavređuje nikakvu pažnju, ali radi javnosti, a ne radi Hrapovića navešću primjer u njegovim rodnim Pljevljima:

-U opštini koja ima 57% Srba Pravoslavaca i 12,6% Muslimana – Bošnjaka, oba direkotora zdravstvenih ustanova (kao i zamjenici),Opšte Bolnice i Doma Zdravlja su Muslimani Bosnjaci;

-Opšte je poznato da apsolutno ni jedno jedino rukovodece mjesto u zdravstvenim ustanovama ne zauzima pripadnik srpskog naroda!

-Opšte je poznato su ljekari Srbi u Pjevljama diskriminisani, da za njih nije bilo mjesta, da su na ovaj ili onaj način tjerani iz svog grada: bilo nedodjeljivanjem specijalizacija ili su kao specijalisti sa dugogodisnjim stazom primoravani da napušte PV.

Slučajno ili ne na njihova mjesta su dovođeni ljekari iz drugih država, obavezno Muslimansko-Bošnjačke nacionalnosti kojima su dodjeljivane specijalizacije! To svi u našem gradu odlično znaju. Samo je za poslednjih 5 godina 10 specijalista napustilo Pljevlja od kojih su većina pravosavni Srbi.

-Opšte je poznato da i u Domu Zdravlja i OB Pljevlja prilikom zapošljavanja imaju prednost Muslimani Bosnjaci i to na svim nivoima, od portira do ljekara!

To je naročito izraženo u Domu Zdravlja Pljevlja gdje se i ljekaraki kadar koji se prima iz okruženja (o kojem Vi ministre govorite) obavezno Muslimansko Bošnjačke nacionalnosti.

– Čime ste se rukovodili ministe Hrapoviću kada ste, uz svo uvažavanje, imenovali stomatologa Lalovića za VD Opšte Bolnice?

Da li je iole normalno da jedan stomatolog vodi instituciju koje nije dorastao, da rukovodi sa radom 21 specijaliste i 3 subspecijalite doktora medicine?

Osim što je Musliman Bošnjak, koje su njegove reference?

Ministre Hrapoviću,
Kao što znate, u toku je konkurs za direktora OB Pljevlja i pravnika/šefa kadrovske službe u OB Pjevlja. Cijela javnost će pažljivo i budno pratiti Vaš izbor!

Da li će i ovog puta odlučujući faktor biti stručnost i znanje ili nacionalna pripadnost vidjećemo…

O RTPV

Pročitajte i

Partnerski odnos sa medijima

U ekspozeu mandatara Zdravka Krivokapića se navodi da će buduća Vlada sa  medijima imati partnerski …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *