Naslovna / Vijesti / Društvo / Odgovor “Vektre Jakić“ na saopštenje Uprave za šume od 06.02.2020.

Odgovor “Vektre Jakić“ na saopštenje Uprave za šume od 06.02.2020.

Da podsjetimo: ,,Vektra Jakić” vodi argumentovanu polemiku s direktorom Uprave za šume (kao odgovornim javnim funkcionerom) povodom  netačnih podataka o našoj kompaniji, saopštenih na konferenciji za štampu.

Očito sklon manipulacijama i podvalama, Nusret je optužio crnogorske sudove da odlukama našoj kompaniji omogućavaju sječu šume,  a da ne moramo platiti državi ni cent, s javnim pozivom tim sudovima da umjesto donijetih pravosnažnih presuda u ,,Jakić” uvedu stečaj. Sudovima natjeran da poštuje zakon i Koncesioni ugovor, sada jeftino, politikantski i patetično želi podvaliti da vrijeđamo njegovu porodicu i nacionalnu pripadnost – koju izuzetno poštujemo, i to nema veze s činjenicom na koju javno ukazujemo:  da se Nusret u svojoj bahatosti zanio i teško razlikuje državnu od privatne imovine, te da je na djelu “kalačizacija” pljevaljskih šuma upravo po rožajskom principu kada je, možda slučajno, baš on bio gradonačelnik, a njegov rođak rukovodio Upravom za šume. Još jednom podsjećamo da je tada zauvijek zaključan najveći državni kombinat za drvopreradu ,,Gornji Ibar”, a rožajske šume opustošene.

Nusretov neuobičajen javni vapaj crnogorskim sudovima s pozicije odgovornog državnog funkcionera da u ,,Jakić” uvedu stečaj podsjetio nas je na to ,,domaćinsko” gazdovanje državnim resursima, s malom razlikom što ,,Jakić“ nije ,,Gornji Ibar“ već privatna kompanija kojom se ne upravlja iz Uprave za šume. Javnosti ukazujemo da vlasnik ,,Jakića“ i njegov menadžment kao i skoro 300 uposlenih već trpe ogromne posljedice koje će morati biti nadoknađene zbog nezakonitog rada direktora  Uprave za šume, koji se slučajno preziva Kalač a ne, recimo, Anđelić i to nema ama baš nikakve veze s ogromnim poštovanjem koje imamo prema Rožajama, odakle je taj direktor, i narodu koji tamo živi.

U ekonomiji, kažu eksperti, nema besplatnog ručka, što znači: sve se mora platiti pa i nanijeta šteta. U politici – sve je moguće, pa i da se u Šumsku upravu useli Kalimero.

Mugoša: Od 1.012 uzoraka iz Njemačke 441 osoba pozitivna, najviše iz Nikšića i Berana

Od 1.012 uzoraka iz Njemačke 441 osoba pozitivna, najviše iz Nikšića i Berana, rekao je …