Naslovna / Sport / Košarka / Tijana Ninković karijeru nastavlja u Rumuniji

Tijana Ninković karijeru nastavlja u Rumuniji

Tijana Ninković  je jedna od najboljih mladih košarkašica u Crnoj Gori. Takmičarsku karijeru počela je u Rudaru a i igrala je i za ekipu Lovćen Bemaksa. Tijana je igrala u više pionirskih i omladinskih selekcija reprezentacije Crne Gore. Talentovana košarkašica karijeru je nastavila u Agronomiji iz Bukurešta.

Agronomija igra u Prvoj  ženskoj ligi Rumunije i ima ozbiljna očekivanja od ove sezone. Naša sugrađanka se dobro snašla u novoj sredini.

Tijana je standardana prvotimka i igra iz utakmice u utakmicu bolje, i uz Amerikanku Hovkins je oslonac rumunske ekipe. Tijana je nedavno odigrala izuzetnu utakmicu protiv Konstante. Agronomija je utakmicu dobila 71-66. Doprinos naše košarkašice je bio izuzetan. Tijana je zabilježila 24 poena i 6 skokova. Hovkis je imala 10 poena i 17 skokova.

Uspješan start u  Agronomiji je prilika da mlada košarkašica dokaže svoje kvalitete i da bude zapažena od menadžera za neku od jačih liga. Tijanin uspjeh je ohrabrenje za ostale mlade i talentovane igrače i pokazuje da talentovani i vrijedni dobijaju priliku da pokažu svoje kvalitete.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Kadeti Pljevalja bolji od Gorštaka

Pljevlja-Gorštak 73:52 (19:13, 20:21, 18:4, 16:4) Sala O.Š. „Salko Aljković“ Guke. Sudije: Debeljević i Bulatović. …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *