Naslovna / Vijesti / Društvo / Za sufinansiranje naučno-istraživačke i inovativne djelatnosti 600 hiljada eura

Za sufinansiranje naučno-istraživačke i inovativne djelatnosti 600 hiljada eura

Ministrarstvo nauke je danas objavilo Konkurs za sufinasiranje naučnoistraživačke inovativne djelatnosti. Kako su istakli iz ovog resora, ovim konkursom počinju svaku godinu kao podršku naiučnoistraživačkoj i inovacionoj zajednici. Konkurs sadrži čak 16 tačaka po osnovu kojih se vrši sufinansiranje.

“Opredijeljena sredstva za ovu godinu iznose 600.000 eura, i povećana su u odnosu na prošlu godinu za nekih desetak posto, a u odnosu na 2017. godinu su čak duplirana. Sve ovo ukazuje da je ovo važan mehanizam podrške preko kojeg se podržavaju naučnici, istraživači i inovatori na različite načine.  U zavisnosti od oblasti koja se sufinansira, opredijeljeni su različiti iznosi sredstava, u prosjeku od 45 000-50 000eur po tački Konkursa, odnosno 120.000 eura za EUREKA program – program podrške kojim se podstiče sardnja crnogorskih malih i srednjih preduzeća sa međunarodnim partnerima u cilju pokretanja istraživačkih i inovativnih aktivnosti”, navode iz Ministarstva.

Konkretno za ovu tačku konkursa rok prijave je do 1. oktobra, gotovo sve ostale tačke Konkursa su otvorene tokom cijele godine odnosno do trenutka utroška sredstava.

“Prijava je krajnje jednostvana, vrši se elektronski, preko portala eUprava, za zaintresovane koji se prijavljuju po prvi put treba da se odradi registracija, a svaku pojedinačnu tačku konkursa prati određena osoba u ministarstvu čiji su kontakti naznačeni u pratećim prijavama samog Konkursa”, objašnjavaju oni.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Održan III Oldtajmer skup Pljevlja

Učestvovalo je 27 automobila iz Crne Gore. Izložba oldtajmera i proglašenje pobjednika je bila upriličena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *