Naslovna / Vijesti / Hronika / Viši sud u Bijelom Polju potvrdio presudu Osnovnog suda Pljevlja radniku “Vuković-Vatrometi” zbog izazivanja požara u kome su izgorjele prostorije RTV Pljevlja

Viši sud u Bijelom Polju potvrdio presudu Osnovnog suda Pljevlja radniku “Vuković-Vatrometi” zbog izazivanja požara u kome su izgorjele prostorije RTV Pljevlja

Viši sud u Bijelom Polju potvrdio je presudu sudije pljevaljskog Osnovnog suda Branka Pejovića koji je oglasio krivim Željka Lakovića za požar, u kojem su u maju 2018. izgorjele prostorije i oprema Radio televizije Pljevlja.

Sudija Pejović je u prvostepenom postupku osudio Željka Lakovića na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine, uz obavezu da nadoknadi štetu.Tako će Laković zbog propusta koje je napravio morati da nadoknadi štetu u iznosu od 117.000 evra i da plati 2.118 evra sudskih troškova.

Laković, je ispaljivao vatromet sa krova zgrade RTV Pljevlja, 21. maja nakon koncerta Dženana Lončarevića. Laković, jedini optuženi u tom predmetu, prema mišljenju suda, bio je u obavezi da ukloni kutije iz kojih je ispaljivan vatromet, što on nije uradio. Laković je tokom suđenja negirao krivicu .

Vještak protivpožarne zaštite Radovan Popović tokom suđenja je tvrdio da su požar izazvale kutije koje su nakon ispaljivanja ostale na krovu zgrade. Na zahtjev odbrane Institut za prevenciju i zaštitu na radu, protivpožarnu zaštitu i razvoj iz Novog Sada radio je supervještačenje. Vještaci su u svom nalazu utvrdili da je požar nastao najvjerovatnije kao posledica ispaljivanja vatrometa i da ga je najvjerovatnije izazvao dio štapina ili barutnog punjenje koji nisu izgorjeli tokom ispaljivanja vatrometa. To se, konstatuju vještaci, moglo desiti usljed oštećenja prilikom transporta ili fabričke greške. Odbrana je najavila da će tražiti reviziju postupka.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Akcija Taksi: Kontrolisano 768 vozila, kažnjena 193 vozača

U okviru planiranih mjera i aktivnosti u cilju unapređenja stanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *