Naslovna / Vijesti / Društvo / Poništen još jedan konkurs

Poništen još jedan konkurs

Poništen konkurs za raspodjelu sredstava iz Budžeta opštine Pljevlja za 2019. godinu namijenjenih za podrsku i podsticaj razvoju preduzetnistva i turizma.

Članom 2. Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku i podsticaj razvoju preduzetništva i turizma i podršku i podsticaj razvoju ženskog preduzetništva propisano je da se sredstva budžeta opštine Pljevlja, dodjeljuju u cilju podrške i podsticaju razvoja preduzetništva i turizma i podrške i podsticaja razvoja ženskog preduzetništva.

Sredstva se dodjeljuju preduzetnicima/preduzetnicama i privrednim društvima sa prebivalištem, odnosno sjedištem privrednog subjekta na teritoriji opštine Pljevlja.

Članom 3. iste Odluke propisano je da se raspodjela sredstava za biznis planove vrši na osnovu javnih konkursa, koje raspisuje Komisija za raspodjelu sredstava.

Nadalje, konkursi se objavljuju u jednom dnevnom listu, putem web sajta Opštine, lokalnog Javnog emitera, i na drugi pogodan način.

Shodno citiranim odredbama, imenovana je Komisija za raspodjelu sredstava za podršku i podsticaj razvoju preduzetništva i turizma rješenjem predsjednika opštine Pljevlja koja je raspisala Javni konkurs za raspodjelu sredstava iz Budžeta opštine Pljevlja za 2019. godinu namijenjenih za podršku i podsticaj razvoju preduzetništva i turizma .

Konkurs je objavljen na web sajtu Opštine Pljevlja, Televiziji Pljevlja i Dnevnom listu “Pobjeda”.

Prilikom procesa raspodjele sredstava, Komisija je utvrdila da ne može nastaviti rad u pogledu vrednovanja propisno dostavljenih prijava, niti donijeti pravno valjanu Odluku o raspodjeli iz razloga što Odlukom o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku i podsticaj razvoju preduzetništva i turizma i podršku i podsticaj razvoju ženskog preduzetništva nisu jasno uređeni uslovi, kriterijumi, postupak raspodjele sredstava, niti su obrasci za podnošenje prijedloga biznis planova usaglašeni sa pozitivnim kriterijumima na osnovu kojih se vrši raspodjela sredstava.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

CAZAS: Godišnje 1.400 abortusa, većina namjernih

Povodom 26. septembra Svjetskog dana kontracepcije, iz CAZAS-a je saopšteno da se u Crnoj Gori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *