Naslovna / Vijesti / Kultura / Predstava ,,Mirovna misija“ biće prva u pljevaljskoj produkciji nakon pauze od 63 godine

Predstava ,,Mirovna misija“ biće prva u pljevaljskoj produkciji nakon pauze od 63 godine

Pozorišna predstava ,,Mirovhna misija” , čija se premijera na sceni pljevaljskog Doma kulture očekuje krajem marta ove godine, biće realizovana u saradnji Opštine Pljevlja i mješovite grupe eminentnih crnogorskih glumaca od kojih dio njih nosi korijene iz pljevaljskog kraja – glumaca Crnogorskog narodnog pozorišta, Nikšićkog pozorišta i pozorišta „Puls teatar“ iz Lazarevca.

Predstava „Mirovna misija“ rađena je po tekstu Jovane Bojović, čiji su korijeni iz Pljevalja, a režiju i adaptaciju potpisuje glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Slobodan Marunović. Uloge su dodijeljene glumcima CNP-a Aleksandru Raduloviću, Jeleni Minić, Jeleni Nenezić Rakočević, Darku Bjekoviću – glumcu „Puls teatra“ iz Lazarevca i Nikoli Vasiljeviću – glumcu „Nikšićkog pozorišta“. Scenografiju će raditi Saša Vukotić, kostimografiju Olja Eraković, a muziku Slobodan Kovačević.

Opština Pljevlja će logistički i finansijski podržati realizaciju predstave, sa ciljem da se njenom premijerom pokrenu aktivnosti pozorišnog i produkcijskog stvaralaštva u najsjevernojoj opštini u Crnoj Gori.

U realizaciju projekta biće uključena grupa Pljevljaka koji imaju afinitete prema pozorišnoj umjetnosti – režiji, produkciji, scenografiji, a istovremeno će se, tokom priprema i proba za predstavu održavati seminari, kursevi i radionice kako bi mladi ljudi – đačka i studentska omladina unaprijedili vještine i znanja iz ove oblasti.

Realizacija ove predstave, biće zamajac u buđenju pozorišnog duha Pljevalja i put za novo razdoblje pljevaljskog pozorišnog stvaralštva, saopšteno je krajem januara iz Kabineta predsjednika Opštine Pljevlja.

O Alen Džakić

Pročitajte i

Ministarstvo kulture podržalo Opštinu Pljevlja sa 12.000,00 eura za realizaciju 4 projekta iz oblasti kulturno – umjetničkog stvaralaštva

U cilju podsticaja i podrške razvoju kulture kroz programe sufinansiranja projekata iz oblasti kulturno umjetničkog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *