Naslovna / Vijesti / Društvo / Patent našeg sugrađanina Kemala Dervića

Patent našeg sugrađanina Kemala Dervića

Patent našeg sugrađanina Kemala Dervića ,,Detektor radiofrekventnog elektrosmoga i aktivnosti mobilnih telefona za stalni monitoring sa svjetlosnom signalizacijom“ važan u oblasti zaštite od radio-frekventnog zračenja.

Bilo da je u pitanju naš radni prostor gdje nerijetko provodimo više od 10 sati rada, tako i naš životni prostor, gdje provodimo puno vremena sa svojom porodicom, potrebno je da provjerimo mjesta štetnog zračenja kao i njihov intenzitet, kako bi se pravovremeno zaštitili.

Upravo zbog toga patent Detektor radiofrekventnog elektrosmoga i aktivnosti mobilih telefona može se primjeniti kao preventiva za smanjenja RF zračenja. On se može postaviti u hodnicima škola, obdaništa, bolnica itd, kako bi se transparentno imao uvid o stepenu prisutnosti elektromagnetskog smoga.

Imajući u vidu značaj ovog patenta očekuje se i da će državne institucije koje se bave naukom imati sluha za ovaj detektor.

O RTPV

Pročitajte i

I ove godine raspodjela peleta po subvencionisanim cijenama–Opština Pljevlja raspisala tender za nabavku peleta za narednu grejnu sezonu

Opština Pljevlja raspisala je otvoreni postupak javne nabavke za nabavku čvstog goriva – peleta, ukupne …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *