Naslovna / Sport / Odbojka / Pljevaljski rukometni dvometraš

Pljevaljski rukometni dvometraš

Naš sugrađanin rukometaš Samid Mekić član makedonske Struge nakon uspješnog oporavka od povrjede, vratio se na teren.

Nakon što je Radojica Čepić proglašen za najboljeg mladog rukometaša Crne Gore u izboru RSCG, za pljevaljski rukomet stiže još jedna lijepa vijest.

Naime naš sugrašanin i rukometaš Samid Mekić nakon povrjede ligamenata uspješno se oporavio i vratio na teren. Mekić ima 21 jednu godinu i fanstastične rukometne predispozicije. Njegova visina od 2 m i 5 centimetara odmah uliva posebnu draž kod trenera a poseban strah kod golmana. Mekić nastupa za RK ,,Struga” iz Sjeverne Makedonije i njegov povratak na teren sa posebnom pažnjom su ispratili i makedonski sportski portali. Kolege iz makedonskih sportskih redakcija ističu da će Samid Mekić biti veliki adut Struge u borbi da se očuva superligaški status.

Mekić je ponikao u Rudaru gdje je nastupao za sve mlađe selekcije.Nakon Rudara nastupao je za češki tim Nova Veseli da bi se iz Češke preselio u Sjevernu Makedoniju.

Iako je dvometarski rukometni bombaš već dokazao svoje kvalitete , vrijeme Samida Mekića tek dolazi i sigurno je da će biti od velike koristi rukometnom timu Struga koji se takmiči u rukometnoj Super ligi Sjeverne Makedonije.

O Alen Džakić

Pročitajte i

Srcem do pobjede

PRVA LIGA ZA DBOJKAŠICE 16. KOLO Rudar-Galeb Poliklinika „Hipokrat“ 3:2 (25:22, 25:22, 16:25, 26:28, 15:12) …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *