Naslovna / Vijesti / Kultura / Raspisan treći konkurs za književnu nagradu “Dušan Grbović”

Raspisan treći konkurs za književnu nagradu “Dušan Grbović”

Narodna biblioteka „Stevan Samardzic” P1jevlja raspisala je III konkurs za dodjelu nagrade „Dušan Grbović” namjenjenu poetskom stvaralastvu mladih. Nagrada je ustanovljena kao podsticaj za pjesničko stvaralaštvo da se mladi ljudi više aktiviraju, da čitaju knjige, da čitaju dobru poeziju i da se sami bave pisanjem.

Prema riječima direktorice Biblioteke Đine Bajčete pravo ušešća na Konkursu imaju mladi stvaraoci stalno nastanjeni na sjeveru Crne Gore, uzrasta od 15 do 25 godina.

Učesnici Konkursa treba da pošalju najmanje tri pjesme. Konkuriše se sa radovima koji nisu ranije publikovani.

Radovi se dostavljaju u štampanoj formi potpisani šifrom – ista sifra za radove jednog autora. U manjoj zatvorenj koverti dati razrješenje šifre, broj telefona i adresu. Sva staviti u veću kovertu. Koverte moraju biti zapečaćene i potpisane šifrom. Na koverti treba da stoji naznaka o namjeni: Za nagradu “Dušan Grbović” 2020.

Radovi se dostavljaju poštom na adresu: Narodna biblioteka “Stevan Samardžić”, Trg 13. jul, 84210 Pljevlja, poštanski fah 34.

Bajčeta naglašava da će konkurs biti otvoren od dana objavljivanja na sajtu Biblioteke, 11. februara, do 31. marta 2020. godine. Radove prispjele na Konkurs ocjenjivaće petočlani stručni žiri koji imenuje Savjet Biblioteke. Novčanom nagradom i diplomom nagradiće se tri najbolja rada. Nagrađeni radovi biće objavljeni u ,,Ljetopіsu” Narodne biblioteke „Stevan Samardžić” kao i na sajtu Biblioteke. Obavještenje o konkursu biće poslato svim narodnim bibliotekama na sjeveru Crne Gore.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Bez podrške Ministarstva kulture za projekte iz Pljevalja na konkursu „Razvijajmo kulturne navike!“

Konkurs za raspodjelu sredstava „Razvijajmo kulturne navike!“ raspisan je u martu ove godine. Ministarstvo kulture …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *