Naslovna / Vijesti / Društvo / Na centralnoj javnoj raspravi o Nacrtu Odluke o javnim parkiralištima i gražama na teritoriji opštine Pljevlja

Na centralnoj javnoj raspravi o Nacrtu Odluke o javnim parkiralištima i gražama na teritoriji opštine Pljevlja

Na danas održanoj centralnoj javnoj raspravi predstavljen je Nacrt odluke o javnim parkiralištima i garažama na teritoriji opštine Pljevlja. Sastavni dio odluke je i Elaborat za opšta i posebna parkirališta putničkih motornih vozila u prvoj zoni grada.

Nacrt odluke o javnim parkiralištima i garažama na teritoriji opštine Pljevlja i predloženi Elaborat su osnov za početak primjene naplate parkiranja u granicama prve zone.

Po Elaboratu Prvu zonu čine: urbanistički segmenti između ulica lll Sandžačke, dijela ulice Volođine, ulice Ivana Milutinovića, ulice Uroša Ružičića, ulice Sava Dimitrijevića (obuhvatajući parking ispred objekta Milet bašta ), dijela ulice Vuka Kneževića, ulice Boška Buhe, ulice Voja Đenisijevića i dijela ulice Velimira Jakića do početne tačke ( ulica III Sandžačke).

Elaboratom se utvrđuju, osim zona i  dozvoljeno vrijeme parkiranja, kategorija motornih vozila koja se mogu parkirati i način naplate za opšta i posebna parkirališta.

Učesnici u javnoj raspravi imali su primjedbe na lokacije parkinga, smatraju da je naplata parkinga novi namet za građane, te zamjeraju što mjesta za stanare zgrada koji bi plaćali mjesečne karte neće biti rezervisana.

Nadležni sekretarijat će razmotriti sve primjedbe i sugestije, kao i mišljenja učesnika javne rasprave.

O Alma Sadović

Pročitajte i

I ove godine raspodjela peleta po subvencionisanim cijenama–Opština Pljevlja raspisala tender za nabavku peleta za narednu grejnu sezonu

Opština Pljevlja raspisala je otvoreni postupak javne nabavke za nabavku čvstog goriva – peleta, ukupne …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *