Naslovna / Sport / Ostalo / Na Evropskom prvenstvu u karateu naši karatisti osvojili tri srebrne i dvije bronzane medalje

Na Evropskom prvenstvu u karateu naši karatisti osvojili tri srebrne i dvije bronzane medalje

Na Evropskom prvenstvu u karateu održanom u Budimpešti  naši karatisti osvojili su pet medalja. Tradicionalni turnir u našem gradu „Pljevlja open 2020“ ove godine održaće se 2. maja, a dan prije 1. maja biće održan drugi dan karate, ujedno to je novina u odnosu na prethodne godine.  Gostujući u Jutarnjem programu Televizije Pljevlja Slavka Maksimović govorila je i o Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore održanom u Budimpešti naši karatisti osvojili su pet medalja. Ovo je jedno od najmasovnijih prvenstava na kom je učestvovalo preko 1.100 takmičara i oko 50 država.

„Srebrne medalje osvojili su Mijač Vladimir u katama, zatim Predrag Smolović i Bojan Bošković u borbama. U kadetskoj kategoriji bronzane medalje osvojili su Emra Saliju i Andrija Despotović.“, precizirala je selektorka kadetske reprezentacije u katama, Slavka Maksimović.

Tradicionalni turinir u karateu „Pljevlja open 2020“ ove godine planiran je za drugi maj.

„Očekujem da ove godine bude znatno više takmičara iako je prošlogodišnjih 650 takmičara imponzantna cifra. Ove godine u Karate Savezu Crne Gore organizovali smo karate dane, vježbanje. Već jedan, taj prvi dan održan je u Podgorici.“, kaže Maksimović.

A upravo drugi dan karatea biće održan dan prije, 1. maja na kom će učestvovati svi takmičari turnira „Pljevlja open 2020“.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju očekuju učešće karatista Marija Hodžića i Marine Raković koji imaju šanse jer se trenutno nalaze među 20 najboljih karatista u svojim kategorijama.

U toku je upis u karate klub „Potoci“, zainteresovani se mogu upisati svakog dana od 18:30 u sali OŠ „Ristan Pavlović“.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Cerović državni prvak u MTB biciklizimu

U organizaciji biciklističkog kluba „Perun“ iz Nikšića a pod pokroviteljstvom Biciklističkog saveza Crne Gore i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *