Naslovna / Vijesti / Društvo / Dvadesetprva litija krenula od Hrama Svetih Apostola Petra i Pavla na Boljanićima

Dvadesetprva litija krenula od Hrama Svetih Apostola Petra i Pavla na Boljanićima

Vjernici Srpske pravoslavne crkve dvadesetprvu litiju počeli su od Hrama Svetih Apostola Petra i Pavla na Boljanićima. Pored brojnih vjernika koji su krenuli sa Boljanića litiji su se pridruživali vjernici iz svih usputnih sela, tako da je litija bila najbrojnija do sada.

Litija je prošla kroz grad do Crkve Svete Petke. Od Crkve Svete Petke litiju je predvodio Episkop mileševski Atanasije i već ustaljenom putanjom litija je došla do centra grada. U ulici Kralja Petra prvog očitana je molitva. Nakon molitve okupljenima su se obratili sveštenici Borivoje Pantić i Darko Đogo.

Borivoje Pantić se zahvalio Epikopu mileševskom što predvodi litije u Pljevljima. On je najavio da će na poziv Episkopa mileševskog Atanasija litiju u četvrtak 20. februara predvoditi Mitropolit Crnogorsko primorski Amfilohije. Darko Đogo je istakao das u litije u Crnoj Gori primjer vjere i izrazio je svoje poštovanje okupljenim vjernicima. ‘’Nema  življe crkve svetosavske u cijelom pravoslavnom svijetu od svetosavske crkve u Crnoj Gori.’’ kazao je Đogo. On je istakao da svaki čovjek zna  svetinje pripadaju Hristu, crkvi božijoj. A crkva božija ujedinjuje sva vremena, sve ljude i narode koji joj pripadaju kazao je Đogo.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *