Naslovna / Vijesti / Društvo / Митрополија црногорско-приморска осуђујe паљење и скрнављење државних симбола Црне Горе

Митрополија црногорско-приморска осуђујe паљење и скрнављење државних симбола Црне Горе

Митрополија црногорско-приморска и остале епархије СПЦ у Црној Гори, са вјерним народом и свештенством, осуђују паљење и скрнављење државних симбола Црне Горе, као беспризорне вандалске чинове!

Не може нам бити јасно коме је, и у које сврхе, потребан овакав нечасни акт – било да се ради о исказивању нечијег незадовољства или да је ријеч о смишљеној провокацији изашлој из нечије политичке кухиње. Са овим у вези, гнушамо се и оних јавних наступа, од државног врха до грађанског сектора, који потпуно неутемељено и непромишљено овакве подле радње доводе у везу са грађанима који учествују у црквеним литијама. Јер, нема те хришћанске руке која би се подигла на барјак са хришћанским знамењима, нити има те грађанске руке која би наудила застави своје земље. Али нијесмо сигурни да нема злог наума, који не би оркестрирану кампању против литија, у њој приказаних као анти-државни удар, продужио и на овај начин, ради једнократне медијске злоупотребе.

Поруке са наших литија биће као и до сада молитва за братски мир и слогу.

O RTPV

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *