Naslovna / Vijesti / Društvo / Održan okrugli sto na temu „Analiza o pravednoj tranziciji u energetskom sektoru u Pljevljima“

Održan okrugli sto na temu „Analiza o pravednoj tranziciji u energetskom sektoru u Pljevljima“

O Analizi pravedne tranzicije u energetskom sektoru u Pljevljima u uvodnom izlaganju ispred NVO Green Home govorila je Sanja Orlandić.

„Cilj je da se svi što više upoznamo sa ovom temom. Pravedna tranzicija negdje u prvom redu obuhvata energetsku tranziciju, a to znači prelazak sa neobnovljivih izvora energije u obnovljive izvore energije, a to je nešto što nas prije ili kasnije čeka”, objasnila je Orlandić.

Potpredsjednik opštine Mervan Avdović smatra da je još rano za ovaj način  pravedne tranzicije s obzirom na okolnosti koje postoje, ali će Opština dati svoj doprinos pravednoj tranziciji za dobrobit građana Pljevalja.

„Procesom istovremenog dobijanja električne i toplotne energije povećava se ukupni stepen iskorišćavanja Termoelektrane, a Pljevlja će konačno da realizuju četiri decenije staru priču o daljinskom grijanju“, kaže Avdović.

Na temu Energetske tranzicije u Crnoj Gori govorio je Nikola Vujović, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije. Pored ove teme na okruglom stolu Zvezdan Kalmar ispred CEKOR-a Srbija, predstavio je Analize o pravednoj tranziciji u energetskom sektoru u Pljevljima.

Ovo je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Aktivni građani za bolju Crnu Goru ka Vladavini prava i održivom razvoju Crne Gore“ koju finansira Evropska komisija.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *