Naslovna / Vijesti / Kultura / U Domu kulture izvedena predstava „Balkanska carica“

U Domu kulture izvedena predstava „Balkanska carica“

U prepunoj sali Doma kulture, sinoć je izvedena predstava „Balkanska carica „ u režiji Gorana Bjelanovića.

Odlična glumačka postava potpomognuta velikim dramskim umjetnicima poput Danice Maksimović i Duška Radovića, scenski govor, kostim, scenografija kao i muzičko baletske sekvence oduševilo je prisutne.

„Balkanska carica“ je univerzalna priča o ljubavi, junaštvu, poštenju, izdaji, dobrim i lošim ljudima. Mislim da je bezvremena.

Ono što je bio problem, koji smo nadomjestili zahvaljujući reditelju Goranu Bjelanoviću, bila je adaptacija teksta. On je „razbio“ taj stih kralja Nikole, tako da je glumcima bilo lakše. Prilagodio ga je ovom vremenu i nije bilo previše arhaizama što im je pomoglo da se izbore sa tim“, kazao je za našu televiziju asistent režije, Milan Vujović.

Vujović je istakao da su posle 30 godina od prvog izvođenja predstave u Starom gradu Bar, odlučili da ponovo naprave „Balkansku caricu“ i tako zaduže neku narednu generaciju da na istom mjestu ponovo odigraju ovu predstavu.

„Nakon gostovanja u gradovima širom Crne Gore, očekujemo da će predstavu imati prilike da pogleda i publika u regionu“, zaključio je Vujović.

O Ana Dragaš

Pročitajte i

Ministarstvo kulture podržalo Opštinu Pljevlja sa 12.000,00 eura za realizaciju 4 projekta iz oblasti kulturno – umjetničkog stvaralaštva

U cilju podsticaja i podrške razvoju kulture kroz programe sufinansiranja projekata iz oblasti kulturno umjetničkog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *