Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Kvadratni metar stana u novogradnji skuplji za 3,4 %

Kvadratni metar stana u novogradnji skuplji za 3,4 %

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u IV kvartalu 2019. godine  bila je 1 135 evra i veća je za 3,4% u odnosu na isto vrijeme  2018. godine, dok je za 1,2% veća u odnosu na III kvartal 2019. godine.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u IV kvartalu 2019. godine iznosila je 1 086 evra, u primorskom regionu je iznosila 1 451 evra, u središnjem regionu 694 evra, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 764 evra.

Razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje. Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji je značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena je veća.

U Glavnom gradu  Podgorici prosječna tržišna cijena bila je 1 086 evra, prosječna tržišna je 1 179 evra za metar kvadratni kada je u pitanju solidarna stambena izgradnja cijena je 663 evra za metar kvadratni.

U primorskom regionu prosječna cijena kvadrata je 1 451 evro. Tržišna cijena je 1 451 evro a kada je u pitanju solidarna stambena izgradnja nema podataka.

U središnjem region tržišna cijena je 694 evra i nema podataka za solidarnu stambenu izgradnj.

Na sjeveru tržišna cijena kvadrata novogradnje je 901 evro a značajno je niža cijena stanova iz solidarne stambene izgradnje 526 evra.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Bankari predviđaju da će se sve teže odobravati krediti

Centralna banka objavila je juče anketu koja pokazuje da bankari u narednom periodu očekuju pooštrovanje …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *