Naslovna / Vijesti / Kultura / Literarna čajanka u Američkom uglu

Literarna čajanka u Američkom uglu

I ove godine Američki ugao Pljevlja organizuje „Literarnu čajanku“ na kojoj će ljubitelji knjige u interakciji sa stručnim licem komentarisati odlomke klasika američke književnosti.  Radionice počinju sledeće nedelje, a svi zainteresovani učenici osmog, devetog razreda i srednjoškolci mogu prijaviti učešće do kraja ove nedelje ili dok se ne popuni predviđen broj mjesta.

Ljubitelji knjige i ove godine imaće priliku da dožive knjige na jedan potpuno nov način. Američki ugao od sledeće nedelje organizuje radionice pod nazivom „Literarna čajanka“ na kojima će zainteresovani učenici  čitati poeziju i odlomke iz odabranih djela američke književnosti na našem jeziku. Literarna čajanka je interaktivna radionica koja će u ovu zimu unijeti tople nijanse književnosti.

Kako je istakla iz Američkog ugla, Vesna Gospić mogu se prijaviti zainteresovani učenici osmog, devetog razreda i srednjškolci do kraja ove nedelje ili dok se ne popuni predviđen broj mjesta. Radionice su besplatne.

Na radionicama stručno lice uz dogovor sa učenicima ili bez prethodne pripreme  čitaju odlomak knjige  i pričaju uz čaj i keksiće o djelu i na poseban način dozivljavaju klasike američke književnosti. Sastaju se jednom nedeljno, a oko termina se dogovaraju u zavisnosti od obaveza učenika.

Prema riječima Vesne Gospić zadovoljni su odzivom učenika prošle godine, njihovom interakcijom i nadaju se da će i ove godine biti zaiteresovanih. Uglavnom dolaze mladi, a kroz radionice im probudimo želju za čitanjem, kaže Gospić.

Svi zainteresovani učenici osmog i devetog razreda, kao i srednjoškolsci mogu se prijaviti za radionice lično u Američkom uglu, putem mejla americancornerpv@gmail.com ili putem zvaničnih stranica Američkog ugla Pljevlja na društvenim mrežama.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Ministarstvo kulture podržalo Opštinu Pljevlja sa 12.000,00 eura za realizaciju 4 projekta iz oblasti kulturno – umjetničkog stvaralaštva

U cilju podsticaja i podrške razvoju kulture kroz programe sufinansiranja projekata iz oblasti kulturno umjetničkog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *