Naslovna / Vijesti / Društvo / Akcija „Mobilni telefon“, sankcionisana 223 vozača

Akcija „Mobilni telefon“, sankcionisana 223 vozača

Pored svakodnevnih preventivnih i planskih aktivnosti koje se realizuju, službenici saobraćajne policije su u okviru pojačane kontrole saobraćaja, 19. februara 2020. godine sproveli akciju “Mobilni telefon” kada su u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima registrovali i sankcionisali 223 vozača koji su koristili mobilni telefon dok su upravljali vozilom.

“Koristimo priliku da podsjetimo vozače da je Izmjenama zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, koje su stupile na snagu prije nekoliko dana propisano da vozač tokom vožnje telefonski uređaj može koristiti uz pomoć opreme koja omogućava njihovu upotrebu bez korišćenja ruku – “handsfree””, kažu u Policiji.

Još jednom su apelovali na vozače da tokom vožnje ne koriste mobilni telefon ili da to čine na bezbjedan, propisan i zakonom dozvoljen način, upotrebom “handsfree” opreme.

“Svakim drugim postupkom i neodgovornim ponašanjem ugrožavaju svoj život, kao i živote ostalih učesnika u saobraćaju. Policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju čineći sve iz svoje nadležnosti kako bi doprinijeli smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, sa posebnim akcentom na kontrolu vozača koji tokom vožnje koriste mobilni telefon”, dodaju u Policiji.

O RTPV

Pročitajte i

Kavarić: Ohrabruje pad broja pregleda u kovid ambulantama

Pad broja pregleda u kovid ambulantama zabilježen je od 14. septembra, kaže direktor Doma zdravlja …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *