fbpx
POSLEDNJE VIJESTI
19. Marta 2024.

Najveća promjena u posljednjih 7 godina stiže na Fejsbuk

Facebook se izgleda sprema za promjene unutar News Feeda i načina na koji se informacije prikazuju korisnicima, najvećim još od 2013. godine.

Korisnicima te društvene mreže sada se prvo prikazuje sadržaj koji je prema njihovim interesovanjima i istoriji pretraživanja odabrao algoritam.

Sa nekoliko klikova mišem ili dodira prstom po ekranu telefona, moguće je promijeniti postavke i privremeno omogućiti prikazivanje najnovijeg sadržaja, odnosno prikaz sadržaja honološkim redom.

Način promjene prikaza uskoro bi mogao da postane još jednostavniji i brži, pošto se razmišlja o postavljanju novih kartica u vrhu ekrana, kojima bi se upravljalo tim postavkama.

Tri kartice koje bi se mogle da se pojave su: kartica sa najvažnijim sadržajem (za čije uređivanje će biti zadužen algoritam), kartica sa sadržajem poređanim hronološkim redoslijedom (posljednje objave se prikazuju na vrhu) i kartica “viđeno”.

Tu bi se prikazivale prethodno viđene objave, koje bi korisnicima mogle da budu zanimljive ako ponovno požele da ih pročitaju ili da pogledaju nove komentare na starije objave.

Zanimljivo je da takva opcija već postoji, a do nje se može doći na adresi Facebook.com/seen.

Riječ o opciji koja se testira, naveli su iz Facebooka su za TechCrunch i poručili da razmišljaju i o njenom testiranju među korisnicima.

Ako do svega toga zaista dođe, ta promjena bi bila najveća unutar News Feed-a još od 2013. godine. Ujedno bi mogla da duže zadrži korisnike na toj društvenoj mreži.

Tako će, kada korisnicima dosadi sadržaj koji je za njih odabrao algoritam, oni jednim dodirom prsta po ekranu moći će da otvore najsvježije objavljen sadržaj i novitete koje su objavili njihovih prijatelji, grupe čiji su članovi ili stranice koje prate.

Time bi skrolovanje po ekranu moglo da se nastaviti dalje, što znači da će se korisnicima prikazivati i više reklama.

Izvor: Analitika

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci:​

Imaš vijest?

Imaš informaciju, fotografiju, video, dobru ideju ili te nešto muči?

Podijeli to sa nama!

Pošalji sadržaj na mail rtpljevlja2@t-com.me ili u inbox naše Facebook stranice, svakog radnog dana do 13h.

Zapratite nas na društvenim mrežama

Nova Facebook stranica