Naslovna / Vijesti / Društvo / Audicija za “Gradski hor” 28. i 29 februara

Audicija za “Gradski hor” 28. i 29 februara

Opština Pljevlja – Sekretarijat za društvene djelatnosti u saradnji sa Ministarstvom kulture Crne Gore osniva mješoviti “Gradski hor” Pljevlja. Audicija će biti održana u Domu kulture u Pljevljima u petak, 28. februara u 17 časova i subotu 29. februara u 11 sati.

Pljevaljska lokalna uprava će u narednom periodu osnovati Gradski hor. Iz Sekretarijata za društvenu djelatnost, koji je nosilac projekta, objasnili su da ideja za osnivanje gradskog hora u Pljevljima postoji već nekoliko godina, a otvaranjem Centra za kulturu stekli su se uslovi da se projekat i realizuje. Hor bi trebao da broji oko 40 članova,a  probe će se održavati petkom i subotom.Zainteresovani Pljevljaci, koji su stariji od 16 godina, moći će svoje muzičke sposobnosti pokazati na audiciji  koja će se održati 28. i 29. februar 2020. godine.

Emina Salihović, sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti gostujući u Jutarnjem program Televizije Pljevlja istakla je da su Pljevlja u jednom period imala izostanak hora.

“Ranije se radilo sa manjim horovima pri kulturno-umjetničkim društvima i ideja jednostavno postoji sama po sebi. U stvari ljudska je potreba da se formira hor i da postoji jedno pjevačko društvo u gradu. Stvorili su se uslovi sa novim otvaranjem Doma kulture i sa nekim organizacionim i tehničkim uslovima da taj hor profunkcioniše u punom kapacitetu i nadamo se da ćemo uspjeti u toj namjeri.

U jednom period bili smo u potrazi za kvalitetnim dirigentom, tražili smo domaće snage, moramo priznati htjeli smo da to sve bude pljevaljsko, međutim u gradu nismo imali nekoga ko je završio smjer dirigent, tako das mo morali angažovati Aleksandru Knežeić dirigenticu koja radi sa ženskim, mješoitim horom na Akademiji.

Sam projekat smo predali i kod Ministarstva kulture po pozivu od 15. januara – nadamo se da će proći, tako da ćemo i finansijska sredsta zaokružiti, iako ovdje nemamo nekih velikih troškova oko organizacije hora. Radi se o amaterskom, mješovitom horu – nadamo se da će biti veći broj naših sugrađana koji će se prijaviti.” zaključila je Salihović.

Horom će rukovoditi profesorica i dirigentica Muzičke akademije sa Cetinja Aleksandra Knežević koja je diplomirala na Muzičkoj akademiji na Odsjeku za muzičku pedagogiju, doplomu na Odsjeku za dirigovanje stekla je u klasi profesorke Darinke Matić Marović, pod čijim mentorstvom je završila i postdiplomske magistarske studije.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Održano predavanje ‘'Znanjem do odgovornog vlasništva i zaštite dobrobiti životinja”

Danas  je održano  predavanje ‘'Znanjem do odgovornog vlasništva i zaštite dobrobiti životinja”, projekat je finansiran …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *