Naslovna / Vijesti / Kultura / Raspisan 27. konkurs za dodjelu nagrade za karikaturu “Risto Pejatović”

Raspisan 27. konkurs za dodjelu nagrade za karikaturu “Risto Pejatović”

Javna ustanova Umjetnička galerija “Vitomir Srbljanović” raspisala je 27. konkurs za dodjelu nagrade za karikaturu “Risto Pejatović”.

Tradicionalno na raspisani konkurs umjetničke galerije “Vitomir Srbljanović” učešće mogu uzeti karikaturisti sa prostora bivše Jugoslavije. Za dodijelu  nagrade za karikatru “Risto Pejatović” konkurišu originalni radovi na slobodnu temu.

Prva nagrada sastoji se od plakete i novčane nagrade od 550 evra, a dvije specijalne nagrade od plakete i novčanog iznosa od po 165 evra.

Rok za slanje radova je 25. maj.

Prispjeli radovi se ne vraćaju autorima, već organizator zadržava pravo korišćenja i objavljivanja. Nagrade najboljima biće dodijeljene na centralnoj svečanosti Dana humora i satire “Vuko Bezarević.

Prošle godine glavnu nagradu Gran pri dobio je Vjekoslav Bojat iz Podgorice, a tri specijalne nagrade dodjeljene su: Miru Georgijevskom, Nikoli Dragašu iz Pančeva i Vugi Rulović Živković iz Beograda.

U Umjetničkoj geleriji “Vitomir Srbljanović”postoji jedini muzej karukatura u regionu koji posjeduje vrijednu zbirku originalnih starih i novih radova, humorističkih časopisa i knjiga.

Pojatić je najavio i tradicionalnu osmomartivsku izložbu lokalnih stvaralaca.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

Ministarstvo kulture podržalo Opštinu Pljevlja sa 12.000,00 eura za realizaciju 4 projekta iz oblasti kulturno – umjetničkog stvaralaštva

U cilju podsticaja i podrške razvoju kulture kroz programe sufinansiranja projekata iz oblasti kulturno umjetničkog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *