Naslovna / Vijesti / Kultura / Nova knjiga Radovana Vujadinovića “Knjige čamuju”

Nova knjiga Radovana Vujadinovića “Knjige čamuju”

Nedavno je iz  štampe izašala najnovija knjiga “Knjige čamuju” Radovana Vujadinovića.  Knjiga je pohvaljena na konkursu “Dragojlo Dudić”. Izdavači su Udruženje crnogorskih pisaca za djecu i mlade – Podgorica i Književni klub “Dalma” -Pljevlja. Knjiga je štampana u tiražu od 500 primjeraka.

“Žao mi je što je knjiga izgubila svoje značenje” – kaže Radovan Vujadinović u predgovoru knjige i dodaje: “Nije knjiga što je nekad bila. I moja glavna ideja u svim ovim pričama koje slažem u ovu knjigu neka bude: knjiga nekad i sad. Knjige tuguju, knjige čamuju. Knjige vape za čitaoocima”.

Na konkursu “Dragojlo Dudić” knjiga je pohvaljena. U obrazloženju žirija se između ostalog kaže da je Radovan Vujadinović u autoispovjesti, a sa namjerom da i svoj lični život kruniše romanom, ostvario uzbudljive priče. Kako iz svijeta svog mukotrpnog života, zatim priče uokvirene preživljavanjima i žrtvama u periodu NOR i revolucije, pa je kolažna povjest “Knjige čamuju” dostojna pohvale. Prije svega jer afirmiše znanje, istinu, a kroz autobiografsko i, posebno esejističko, želi da vaspitava buduće nastavljače, a i branioce istine. Njen moto bi s razlogom mogao da bude: Znanje je istina, znanje je moć”.

Recenzent dr Branko Banović ističe da će,danas kada knjige češće čuvamo na hard diskovima nego na policama, knjiga Radovana Vujadinovića vratiti nam sjećanje na knjige uz koje smo odrastali.

Dragiša Jovović, takođe recenzent knjige, ističe da je Radovan Vujadinović napisao knjigu koja će svakoga ko je počne čitati – primorati da to učini u jednom dahu.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Ministarstvo kulture podržalo Opštinu Pljevlja sa 12.000,00 eura za realizaciju 4 projekta iz oblasti kulturno – umjetničkog stvaralaštva

U cilju podsticaja i podrške razvoju kulture kroz programe sufinansiranja projekata iz oblasti kulturno umjetničkog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *