Naslovna / Vijesti / Društvo / Uspješno realizovana obuka kulinarstva za osobe oštećenog vida

Uspješno realizovana obuka kulinarstva za osobe oštećenog vida

U okviru projekta “Budi spretan i samostalan” realizovana je obuka u kulinarstvu za osobe oštećenog vida. Za četiri mjeseca koliko je trajala obuka naučili su da spremaju raznovrsna jela. Cilj projekta je jačanje kapaciteta osoba oštećenog vida za samostalnost u svakodnevnom životu.

Osobe oštećenog vida njih devet, naučilo je da priprema razna jela kroz obuku iz kulinarstva za osobe oštećenog vida. Četiri mjeseca po dva sata provodili su u kuhinji Srednje stručne škole i kako kažu naučili su da spremaju jela koja nisu imali priliku u svakodnevnom životu.

„ Sticanjem novih znanja i vještina su značajni, kako za razvoj ličnosti tako i za veče angažovanje u porodici.“, kazala je predsjednica „Organizacije slijepih i slabovidih za Pljevlja i Žabljak“, Žana Đačić.

Učili su da spremaju složenija jela koja su uglavnom predlagali učesnici obuke, tehnikom nauči dodirom.

Pretežno su dodirom usvajali znanja i vještine. Zadovoljna sa kako su naučili.“, objasnila je profesorica Jelena Stanimirović.

Organizacija slijepih i slabovidih osoba za Pljevlja i Žabljak prvi put sarađivala na projektu sa Srednjom stručnom školom.

„Drago mi je što smo pšočeli sardnju i nadam se da ćemo u nekom narednom periodu intenzivirati saradnju.“, potvrdio je direktor SSŠ Pljevlja, Miljan Mitrović.

Obuka je dio projekta „Budi spretan i samostalan“ koji je podržalo Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Epidemiolog Laušević: Uz odgovornost svih do bezbjednih škola

Epidemiološka situacija može se kontrolisati samo ukoliko najmanje 95 odsto populacije poštuje propisane protiv epidemijske …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *