Naslovna / Vijesti / Kultura / „Bog Masakra“ oduševio publiku u pljevaljskom Domu kulture

„Bog Masakra“ oduševio publiku u pljevaljskom Domu kulture

U organizaciji Opštine Pljevlja i Turističke organizacije Pljevlja, na sceni Doma kulture, izvedena je predstava „Bog Masakra“ koju je po tekstu Jasmine Reze, režirao makedonski reditelj, Siniša Evtimov.

Pljevaljska publika oduševljeno je aplaudirala glumačkom ansamblu koga čine: Marija Labudović, Omar Bajramspahić, Jelena Đukić i Vule Marković.

„Svaka publika nosi neku novu atmosveru.Prvi put smo ovde sa ovom predstavom, a mislim da je većina kolega prvi put ovde, generalno, tako da nam je bilo jako lijepo. Neka drugačija atmosfera, drugačija publika, bile su drugačije reakcije, nego kod publike koja je već navikla na ovu predstavu, tako da je bilo jako zanimljivo“ kazala je za našu televiziju glumica, Jelena Đukić.

Iako je riječ o francuskom tekstu, scenario je dosta prilagođen našem, crnogorskom mentalitetu.

 „Ovaj tekst je dosta adaptiran u smislu na neki naš mentalitet. Ono što je zajedničko je da svi mladi bračni parovi liče jedni na druge, bilo da su ovde ili u Francuskoj. Oni sitni momenti od toga šta jedu, kako piju kafu, kako se obraćaju jedni drugima su neke interne fore koje su nastale iz improvizacije u dogovoru sa rediteljem, tako da je  tekst svakako adaptiran, nije orginalan u cijelosti, ali postoji taj veliki dio koji je spona, gdje vidimo da i ovaj naš mali svijet u Crnoj Gori boluje od istih stvari kao i onaj francuski, da smo dio nekog svijeta i kad su mane u pitanju“, objasnila je ona.

Đukić se nada da će i publika u regionu imati prilike da uživa u predstavi.

„ Mi ovu predstavu igramo već dvije godine. Skoro svakog mjeseca bila je na repertoaru Kraljevskog pozorišta, osim toga igrali smo u gradovima širom Crne Gore. Mi bismo svakako voljeli da se predstavimo publici i van Crne Gore.  Ovo je predstava koja je prvobitno napravljena za kamerni teatar, što je jako specifično i ona je naljepša i najzanimljivija tada, kada imate publiku na metar od vas, kako sjede sa sa svih strana i gledaju je onako kako je ona izvorno napravljena, tako da svi imamo kolektivnu želju da je igramo u nekom od kamernih teatara u Sarajevu, Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu, ali generalno sve zavisi od produkcije“ zaključila je Đukić.

O Ana Dragaš

Pročitajte i

Ministarstvo kulture podržalo Opštinu Pljevlja sa 12.000,00 eura za realizaciju 4 projekta iz oblasti kulturno – umjetničkog stvaralaštva

U cilju podsticaja i podrške razvoju kulture kroz programe sufinansiranja projekata iz oblasti kulturno umjetničkog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *